Takibe Alınan Tüketici Kredisi
Merhabalar,
iş bankasından bulunan tüketici kredimi 3 ay aksatmıştım.Aylık taksitlerim 170 tl .18.09.2012 tarihinde hesabıma 600 tl bloke konmuştu.hesabımda para olmadığı için öylece kaldı.10.10.2012 tarihinde hesabıma 430 tl para yattı ve ben tüketici kredisini kulandığım bankayı 11.10.2012 tarihinde arayarak durumu ilettim ve bu durumda üstüne 600 tl yi tamamlamak için 170 tl yatırmem gerekli mi diye sordum.Bana oradaki bayan 2 aylık tüketici kredisini çekmesinin yeterli olacağını söyledi ve bende onayladım.bana 2 aylığı hesaptan çektiğini söyledi.dün hesabıma maaşımın yatıp yatmamış olmasına internet bankacılığından bakarken bakiyeme baktığımda bloke 170 tl,bakiye 430 tl,kullanılabilir bakiye 0 gözüküyordu.Anladım ki ordaki bayan herhangi bir işlem yapmamış.o esnada menülerden tüketici kredime bakarken ''herhangi bir tüketici krediniz bulunmamaktadır'' ibaresini görünce bankayı aradım ve bunun neden kaynaklandığını sorunca,takibe alındığını söyledi.Şimdi bu durumda ne yapmam gerekir?
Cevap: Takibe Alınan Tüketici Kredisi
Merhaba,
Bankaya bir dilekçe yazıp, burada anlattığınız geçmişi de eklemek suretiyle hesabınızda bulunan paranın kredi borcunuza mahsup edilmesini, aksi halde ortaya çıkacak durumdan sorumlu olmayacağınızı belirtmeniz yararlı olur. 4077 sayılı kanun gereği bankanın size bir ihtarname göndererek ödemeye davet etmesi gerekir. O ihtarname geldikten sonra bile verilen 7 günlük süre içinde ödeme yaparsanız krediniz olağan seyrine döner. banka hesabınızdaki parayı mahsup etmemekle size haksız biçimde gecikme faizi ödetmiş oluyor. saygılarımla,