Açıkta geçen süreden doğan alacaklar
2003 yılında açılan bir davadan dolayı KAMU KURMUNDA görevliyken açığa alındım. Dava süreci devam ederken 2009 yılında emekliliğimi hak ettiğimden dolayı AÇIKTA OLMAMA RAĞMEN emekli oldum. 2003 yılında açılan dosya 2010 yılında zaman aşımına ugradı. Karşı tarafın itirazı nedeniyle doysa yargıtaya gönderildi. Yargıtay itirazı reddederek dosyayı ZAMAN AŞIMINDAN DOLAYI KAPANMASINI onadı. 2003-2009 yılı arasında maaaşımdan yapılan kesintileri, derece kademe ilerlemesi yapılmadığından dolayı eksik aldığım maaşları, emekliğe esas olan derece ve kadememin yükseltilmesini, emsallerimden eksik aldığım emekli ikramiyemden doğan farkı ve 2009 dan bu yana eksik aldığımı düşündüğüm emekli aylığımı nerden ve nasıl alabilirim.
Cevap: Açıkta geçen süreden doğan alacaklar
Konu hakkında bilgisi olanlar lütfen yardımcı olurmusunuz?
Zaman aşımı sözkonusu değilse, açıkta geçen süreler için maaş ve ikramiye farklarının ödenmesi için yazılı başvuruda bulunabilirsiniz. Ret edilirse dava açarsınız...
Dava henüz sonuçlandı. Dosya zaman aşımından 1 hafta önce kapandı ve yargıtayda yeni onandı. Görevde iken ve emekli olduktan sonra ayrı ayrı alacaklarım olduğunu düşünüyorum. Bir de derece ve kademe ilerlemesi yapılmadığı için bununla ilgilide eski çalıştığım kuruma mı dilekçe vermem gerekiyor?
Evet, emekli olduğunuz kuruma vermeniz gerekir. Karşı taraf karar düzeltme isteyebilir. Başvurunuzu kararın kesinleşmesinden sonra yapmanız uygun olur.
Yargıtay tarafından onanan karar için karar düzeltme talebinde bulunabilinirmi?