2009 yılında açılmış icra dosyaları
Merhaba
Benim ve eşim için 2009 yılında icra dosyaları açıldı, fakat bu dosyalardan bize tebliğ edilen hiçbir dosya mevcut değil. Kayıtlı adresimizi terk etmiş bulunmaktayız. Bankaların açmış olduğu dosyalardan tarafımıza muhtar kanalıylada herhangi bir tebliğ yapılmadı. Bu dosyalardan dolayı şu an için adres verirsem ev haczi için gelebilirler mi? Sigortalı bir işte çalışmıyorum. Eğer işe başlar ve ev adresi bildiriminde bulunursam benim ve eşim hakkında haciz yapılabilir mi? Teşekkürler.........
Cevap: 2009 yılında açılmış icra dosyaları
Kayıtlı ikametinize ödeme emri gönderilir, evde bulamazlarsa muhtara bırakılır tebliğ alınmış sayılır. Madem muhtara bırakılmış bir tebligat yok, dosyalar üzerinde takibe dayalı herhangi bir işlem yapılmadı ise dosyalar kapanmış olabilir. Bence icra dosyalarının durumunu adliyeden takip edin ya da e-devlet şifresi alarak adınıza açılmış tüm davaları internet üzerinden görebilirsiniz. Dosyalar kapanmış bile olsa alacaklının takibi tekrar başlatması ile dosyalar yeniden açılır ve kayıtlı adresinize gelinebilir.
e-devlet şifresi ile kontrol ediyorum. Açık gözüken dosyalar mevcut. Bazıları kapandı. Fakat benim merak ettiğim açık bulunan dosyalardan dolayı sigortalı bir işte çalıştığım ve adres beyanında bulunduğum zaman evime gelip haciz işlemi yapabilirler mi? Yeni çıkan icra iflas kanunundan ben ve eşim yararlanabiliyor muyuz?
Maaşınıza haciz de koyabilirler, evinize gelip eşya da kaldırabilirler. Dosyaların hangi tarihte açıldığı önemli. Çıkan kanundan önce açıldıysa eşya sınırlaması yoktur, sonra açıldıysa "pek lüzumlu" olarak değerlendirilen eşyalar haczedilmez ayrıca bir eşyadan iki tane var ise biri haczedilir, diğerine dokunulmaz. Fakat uygulamada farklılıklar gözükebilir. İcra memuru tüm eşyayı da toplayabilir, o zaman icra mahkemesine itirazda bulunursunuz, büyük ihtimal de haklı bulunursunuz.