Bu ülkede mahkeme neyi ifade ediyor?
selamlar, özetle soruma geçmeden önce bir kaç bilgi vereyim rahat anlaşılsın..
5 senelik evli bayım. 3 yasında kızım var.
1-eşim 6 ay önce evi terketti ve avukat tutup bosanma davası actı (anlaşmasız).
2-sonra bir miktar para istedi eger verirsem feregat edeceğini söyledi. ben de verdim.
3-daha sonra davadan avukatının mahkemeye verdiği yazı ile feragat etti. hakim davayı gördü ve feragati onayladı. bu feragat edilen davada nafaka kendisine ve cocuga, düğün takıları ve zinet esyaları istegi de vardı.. hakim feragat nedeniyle davayı bitirdi.
4-daha sonra yapamayacağını söyledi anlaşmalı boşanalım ve uzun da sürmesin dedi.
anlaşmalı protokol yaptık. protokolde tarafların birbirine herhangibir alacak vereceği yoktur yazdık nafaka vs belirledik ve imzalayarak mahkemeye verdik.
5-bundanda vazgecerek yeniden avukat tuttu. kendisine o kadar maddi isteğini vermeme ragmen yok yok ben anlaşma falan yapmamıştım. eşim beni tehdit etti baskı altına aldı yazarak ve ben düğün takılarını istiyorum nafaka istiyorum diye anlaşmalı bosanma davasında davacı olan bana karşı dava açtı.
boşanmayı ben de istiyorum.
soru:
1- hakim daha önce feragat ettiği halde yeni açtığı karşı davayı kabul eder mi?
2-feragatte vazgectiği, anlaşmalı bosanma protokolunde kimsenin kimseye borcu kalmadı taraflar anlaştı ibaresini gözöününe alır mı..
3-kısacası nafaka verirmiyim (kadına? çocuk için sormuyorum)
4-düğün takıları durumu ne olur? feragat ve protokol var sonucta imzalı...
5- karşı tarafın avukatı yandın sen ver şu kadar para anlaşmalı boşayayım size diyor. gelirim 3500 lira.. aylık kredi borcum 2500 lira.
ek bilgi- içki kumar zina kovma dövme yok. sorun ilgisizliğimmis eve ekmek götürmüyormusum aç bırakıyormusum şum şum....
yalancı tanıkları var. başka bahane de bulamıyorlar. bide eşim kuran okumama karşı çıkıyordu.. bunu da dilekçesine yazmıs
Cevap: soru açık cevap verecekvarsa sevinirim. bu ülkede mahkeme neyi ifade ediyor?
scupper öncelikle geçmiş olsun.
Sorularına cevap bulabilmen için bir kaç soru sorayım sana.
Anlaşmalı boşanmaya karar verdiğinizde eşiniz ve siz hakim karşısına çıkıp biz aramızda bir protokol yaptık ve kararımızı verdik boşanmak istiyoruz dediniz mi? Hakim kararınızı onayladı mı?
Cevap: soru açık cevap verecekvarsa sevinirim. bu ülkede mahkeme neyi ifade ediyor?
Hayır sadece dilekçe ve protokol ile durumu sunduk. Mahkeme kalemine tabi . Dava e devlette görülüyor bunlar karşı dava açınca anlaşmasına dondu
Anlasmali bosanma,hakim karsisina birlilkte cikip protokolde anlastiginizi hakime ifade ettiginizzde gerceklesir. Esiniz vazgecmis anlasmaktan. Artik o pdotokolun imzalarin bir anlami yok. Takilar esinizindir. Nafaka , odemek zorunda kalirsiniz.
Cevap: Bu ülkede mahkeme neyi ifade ediyor?
Ya feragat etmiş olması feragat ettigi davada bunları da istemiş olması bunn hic mı önemi yok feragat ettigi dava görüldü hakim davayı gördü dava düştü 4 ay sonra yeni dava arada ben para vermiştim dekontlu bunların hic bi önemi yok mu
- - - Updated - - -
Ya feragat etmiş olması feragat ettigi davada bunları da istemiş olması bunn hic mı önemi yok feragat ettigi dava görüldü hakim davayı gördü dava düştü 4 ay sonra yeni dava arada ben para vermiştim dekontlu bunların hic bi önemi yok mu
Nafaka istemesi nafaka alacağı anlamına gelmez nafaka ortak kusurda tazminat üstün kusurda ödenir takılara gelince o ayrı bir olay bana göre alması çok zor ama yapılan uygulamalarda ve savunmalarda pek çok hata olduğunu düşünüyorum zaten dekont delildir bir borç ödemesini gösterir yerleşik uygulama bu yönde en önemlisi verdiğiniz kadar alırsınız siz ne anlattınız ki ne cevap bekliyorsunuz ver şu kadar para ne kadar para.
davayı şiddetli geçimsizlikten mi açtı? eğer öyleyse ve ilk davada aynı nedenden açılmışsa ilk davadan feragat ettiği zamana kadarki geçen sürede yaşanan olaylara dayanarak, boşanma isteyemez. aynı konuda tazminatta isteyemez. yani misal, ilk davadan önce eşinize sarf ettiğiniz sözler vs. eşiniz bu konuları delil olarak sunupta sizden bir talepte bulunamaz. takılar eşinize verilir nafaka durumu ise belirsiz gibi görünüyor, nafakaya hükmedilse bile şu aşamada cuzi bir miktar olur. karşı tarafın avukatıyla mümkün olduğu kadar doğrudan görüşmemenizi tavsiye ederim. terk sebebiyle karşı dava açabilirsiniz, terk eden eşiniz olduğundan anlaşmalı boşanmada ancak karşılıksız olursa imzalayınız çünkü zaten kusurlu olan taraf karşı taraf.
bu ülkede mahkemeler karşı tarafın avukatlarının ağzında anlatıldığı gibi değildir, bu kadar karamsar olmayın. haklarınızı öğrenin.