Devraldıgım dükkanı iade edebilir miyim?
yaklaşık altı ay kadar önce ciddi bir miktara sıralı senetle dükkan aldım. ve şu anda senedeleri ödemekte güçlük çekiyorum ve aldıgım kişiyede senedlerin vadesinde ödenmesinin çok zor oldugunu belirttim. ve verdigim peşinatın bir kısmındanda feragat edip dükkanı iade etmek istedigimi söyledim o kişiyse böyle birşeyin olamayacagını senedleri gününde ödemem gerektigini söylüyor talebinde son derece haklı ama şu anda bu senedleri ödemem imkansız sizce ne yapmalıyım.
Cevap: devraldıgım dükkanı iade edebilirmiyim
İadeyi kabul etmiyorsa kendi rızanız ile vermiş olduğunuz senetler üzerinde belirtilen meblağı ödemek durumundasınız. Ödemezseniz kişi senetleri icraya verip takip başlatabilir. Takip sonucu paranın tahsil edilememesi durumunda aldığınız dükkana haciz konulur daha sonrasında satışa çıkarılır ve ihalede değerinden daha aşağı gitme ihtimali de bulunmaktadır. Konuyu buraya bağlamamdaki amaç, ihalede değerinden daha aşağı fiyatına satılıp alacaklının zarar etmesi yerine ben o kişi yerinde olsam senetleri verir dükkanı geri alırdım.