Trafik Kazasında Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma
Merhaba,
Motosiklet ile giderken araba çarpması sonucu karşı taraftan şikayetçi oldum.Evime gelen tebligatın içeriği aşağıdaki gibidir,bu duruma göre maddi manevi talepte bulunabilir miyim ? Saygılarımla.
Suç:Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma
Sevk Maddesi:5237 Sayılı KCK'nın 89/1 maddesi
Deliller:Müşteki beyanı,şüphelinin savunması,doktor raporu,kaza tespit tutanağı,nüfus ve sabıka kaydı ile tüm dosya kapsamı.
"Yukarıda açık kimliği yazılı şüpheli Ahmet'in suç tarihinde 34 abc 12 arabası ile E-5 Ankara istikametine seyrettiği,müştekinin de(ben) kullandığı 34 xyz 21 plakalı motosikleti ile aynı istikamette seyir halinde iken şüpheli Ahmet'in şerit değiştirme manevrasını yanlış yapması neticesinde müştekinin(ben) kullandığı motosiklet ile şüphelinin kullandığı arabaya çarptığı,meydana gelen kazada müştekinin yaşamsal tehlikeye maruz kalmaksızın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı,böylece şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği tüm dosya kapsamından anlaşılmakla;
Şüphelinin kavuşturmasının yapılarak eylemine uyan ve yukarıda gösterilen kanun ve maddelerince cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.
Cevap: Trafik Kazasında Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma
Savcılık sizin adınıza kamu davası başlatmış.Mahkemenin kabul edip etmeyeceği şu aşamada belli değil.Savcılığın açtığı davayı Hakim red edebilir.Davanın başlayıp sonuçlanmasını bekleyin.Şimdiden açsanız bile Mahkeme savcılığın başlattığı davayı bekletici mesele yapıp ,sonuçlanmasını bekliyecektir.