-
TCK Madde 53/1
Mrbalar hakkımda tck madde 123 Kişilerin huzur ve sukununu bozmak ve tck 53/1 maddesi ile dava acıldı.
Kendim 4 senedir memurum karsı tarafa 4 mesaj cektım 1 tane de aramısım kayıtlarda bulunuyormuş.
İnternette arastırırken hakkımda hagb ceza ertelenmesi uygulanırsa memurluğa engel değil diyor ama hakkımda birde tck 53-1 maddesi var bu maddedeki hükümler de memurluğa engel oluryormus sanırım, içerdiği maddeler a ve e [Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, yoksun bırakılır.]bentleri beni korkutuyor.Bazen mahkemeler böyle kararlar verebiliyormus. İnfaz tamamlana kadar haklardan yoksun bırakabiliyormuş.Temyiz de bozulma ihtimali yuksek aynı Tck madde 53-4 [Kısa süreli hapis cezası ertelenmiş veya fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz] maddeye göre ,ama ben temyizle uğrasmak istemiyorum gönderilen dosya temyizden en erken 1 senede geliyor .Memurluğumun yanma ihtimali varmı sizce e,a bentleri uygulanır mı hakkımda yardımcı olursanız sevınırım.
-
Cevap: Tck madde 53\1
konu hakkında fikir sahibi olan varmı ? bugün 2 avukata sordum birisi birsey olmaz diğeride olabalir dior.
Hagb uygulanıyorsa hatta bazen de para cezası verilse bile berarberinde bazı mahkemeler tck 53 deki e fıkrasını isleme koydurubiliyormus hatta bazılarıda kötü günündeyse bunlar malasef gerçeklesiyormus .
-
Konu hakkında bilgisi olan varmı ?
-
Konu hakkında bilgisi olan varmı tck 53-1e[Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, yoksun bırakılır.]kararı cıkarsa haGb ile aynı kanun 53-4 maddesine göre [Kısa süreli hapis cezası ertelenmiş veya fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz]çelişki olduğu için temyizemi göndericem ne yazıkkı arastırdığım kadarıyla mahkemelerde böyle celişkili kararlar cıkabiliyor .Endişem o yüzden