Yeni Borçlar Kanunun'da Bir Madde Hakkında Uzman Yorumu İstiyorum
2012 yılında yürürlüğe giren yen, borçlar kanununa göre;
"5 Yıllık Zamanaşımı Süresi
Aşağıdaki alacaklar veya davalar için 5 yıllık zamanaşımı süresi geçerlidir
Kiralar, ANAPARA FAİZLERİ ile belirli zamanlarda ödenmesi gereken ve ödenmesi şarta bağlı olan aidatlar hakkındaki davalar"
İle başlayan ve 5 yıllık zaman aşımı süresini belirten maddede,Anapara faizlerinin 5 yıllık sürede zaman aşımına uğrayacağı belirtiliyor
malum kredi kartlarında zaman aşımı 10 yıl
peki bankalardan alınan kredi kartı veya bireysel kredilerde anaparanın haricinde uygulanan gecikme faizleride bu 5 yıllık zaman aşımına giriyor mu?
Cevap: Yeni Borçlar Kanunun'da Bir Madde Hakkında Uzman Yorumu İstiyorum
solentı cok bende zor durumdayım borcları odeyemedıgım zamankı sureclerı bılmıyorum farklı 2 3 kısıyle gorustum.fakat hepsı farklı cevap verıyor.
- - - Updated - - -
solentı cok bende zor durumdayım borcları odeyemedıgım zamankı sureclerı bılmıyorum farklı 2 3 kısıyle gorustum.fakat hepsı farklı cevap verıyor.
Cevap: Yeni Borçlar Kanunun'da Bir Madde Hakkında Uzman Yorumu İstiyorum
Merhabalar. Faiz Bir Yan Edim Yükümlülüğü Olduğu İçin Bunun Hakkında Özel Bir Düzenlemeye Tabi Değilse Ana Borca Tabidir. Yanı Borcun Muaccel Olduğu Tarihten İtibaren 10 Yıldır. Ancak Yeni Borçlar Kanununda Faiz İle İlgili Bir Düzenleme Olduğu İçin O Düzenlemeye Tabidir.
TBK MADDE 147- Aşağıdaki alacaklar için beş yıllık zamanaşımı uygulanır:
1. Kira bedelleri, anapara faizleri ve ücret gibi diğer dönemsel edimler...
Ayrıca Buradan İnceleyebilirsiniz
http://www.tazminathukuku.com/arasti...zamanasimi.htm
Umarım Yardımcı Olabilmişimdir. Daha Fazla Bilgi Almak İsterseniz Bir Avukata Danışmanızı Öneririm