İşyerinin İl Dışına Taşınması.
İyi Günler.
[Formu inceledim fakat aynı durumda olan bir yazı bulamadığım için açıyorum.]
2008 yılında İstanbul / Sultangazi'de bir şirketin merkez idari bölümünde çalışmaya başladım. Şirketin Kocaeli'nde birde şubesi vardı faaliyete 2011 yılında geçildi. İstanbul'daki merkezde çalışan personellerle beraber 23 nisan 2012 tarihinden itibaren Kocaeli'ne taşındık. Biz personellere yazılı olarak bir dilekçe verilmedi. Sözlü olarak ise hiçbir konuşma geçmedi ama Kocaeli'ne geçileceği biliniyordu. İstanbul'dan gelen toplam 4 personel var. Bizim sgk'larımız hala İstanbul / Sultangazi üzerinden ödeniyor. Resmi olarak herhangi bir kapanış olmadı. Söylenenlere daha doğrusu duyumlara göre İstanbul / Sultangazi 2013 yılına geçiş yapılmayacakmış resmi olarak kapatılacak diyorlar. Şuan için kendim işten ayrılmak istesem kanunen tüm haklara sahip olduğumu biliyorum. Fakat işverenler bunu kabul etmeyip hiç bir hakkımı vermeyeceklerdir.
2013 yılında Merkez kapatıldığında ben çalışmaya devam etmek istemiyorum. Burada izlemem gereken yol nedir acaba.
Cevap: İşyerinin İl Dışına Taşınması.
Çalışmak istemiyorsanız istifa edersiniz. İddia ettiğiniz haklarınızın verilmemesi durumunda alacak davası açarsınız.
Peki ; şirketin kapatılması durumunda onlar beni çıkartmış gibi oluyor. İşsizlik maaşından yararlanabilirmiyim.
Alıntı:
karamsarkaram rumuzlu üyeden alıntı
İyi Günler.
[Formu inceledim fakat aynı durumda olan bir yazı bulamadığım için açıyorum.]
2008 yılında İstanbul / Sultangazi'de bir şirketin merkez idari bölümünde çalışmaya başladım. Şirketin Kocaeli'nde birde şubesi vardı faaliyete 2011 yılında geçildi. İstanbul'daki merkezde çalışan personellerle beraber 23 nisan 2012 tarihinden itibaren Kocaeli'ne taşındık. ...
Alıntı:
[COLOR="#FF0000"]Şuan için kendim işten ayrılmak istesem kanunen tüm haklara sahip olduğumu biliyorum. Fakat işverenler bunu kabul etmeyip hiç bir hakkımı vermeyeceklerdir. [/COLOR
Nisan ayında taşınma sırasında- sürecinde-hemen sonrasında, işvereninize yazılı olarak bu adres değişikliği nedeniyle çalışmaya devam edemeyeceğinizi bildirmiş olsaydınız.....
EVET! o zaman alabileceğiniz yasal hakkınız olan kıdem tazminatını alarak o dönemde ayrılmaya hak kazanbilirdiniz.
Aradan geçen 6 ay boyunca yeni adreste çalışmaya devam etmişsiniz, yani yapılan bu değişikliği kabul etmiş durumdasınız. Kendi isteğinizle ayrılmanız durumunda alabileceğiniz herhangi bir hakkınız yok şu an için, bu taşınmayı sebep göstererirseniz.
Alıntı:
2013 yılında Merkez kapatıldığında ben çalışmaya devam etmek istemiyorum. Burada izlemem gereken yol nedir acaba.
2013 yılında ( yada herhangi bir zamanda)ayrılacak olursanız, ihbar süresine uymaya özen göstermeniz , işverenin ihbar tazminatı talebiyle açabilecek ve yüksek ihtimalle kazanabilecek olduğu davanın önünü kesecektir.