Eski ev sahibim ve ev arkadaşımla sorunum
Merhabalar birşey danışmak istiyorum.
Ege Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim.Geçen yıl zorunluluktan bir arkadaşımın yanında kalmaya başlamıştım.Ve bir süre sonra ev arkadaşı olduk ve ev kirasına ortak oldum.Ev arkadaşım ev sahibiyle kira sözleşmesi yapmış fakat hiç bir şekilde imzam falan yok.1 yıl geçti üzerinden ve evden ayrıldım.Kontrat 1 yıl süreli olduğu için bittiğini düşünüp eşyalarımı aldım, üzerime düşen faturaları ve kirayı ödeyip çıktım.Kontratta badana yapılması gerektiği yazdığı için eve çıkarken verdiğim 200 lirayı badanaya bahşettim.Ev arkadaşım benden sonra aylarca fatura yatırmamış.Kirayı eksik yatırmış.Ve sonra çıkmış evden.Ev sahibi kendisine bir türlü ulaşamamış bana ulaştı bir kaç defa faturaları ödemesini istedi.Kendisine ilettim bende.Fakat bir süre önce telefonuna falan ulaşamadım artık.Bugün ev sahibi beni aradı.Evden çıktığını biliyorum fakat kontratta adın geçiyor ev arkadaşına ulaşamadım ödenmemiş faturaları vs tahsil etmek için avukata gideceğim, size 2 gün süre mühlet dedi.
Ben hakkımı bir avukat tutup savunacak imkana sahip değilim.Sizden tavsiye istiyorum.Çok zor durumdayım şuan.Ev arkadaşıma ulaşamıyorum ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Çok teşekkür ederim şimdiden.
Cevap: Eski ev sahibim ve ev arkadaşımla sorunum.
Kontratta imzanız ya da kendi yazınızla verdiğiniz bir taahhüt yok ise ev sahibi bırakın avukatı AİHM e şikayet etse yine bir şey elde edemez. Siz resmen misafir gibi kalmış oluyorsunuz. Fatura veyahut kira paylaşımı sizinle arkadaşınız arasında geçen bir durum olup ev sahibi bu durumdan kendine vazife çıkartamaz. Ev sahibi kafayı çalıştırıp evde kalan ikinci kişi olarak sizden de imza ve nüfus sureti alması gerekirdi. Bu durumda kendi ihmali olduğu için sizin herhangi bir sorumluluğunuz yoktur. Diğer türlü sözleşme yapılmasının bir anlamı kalmaz.
Cevap: Eski ev sahibim ve ev arkadaşımla sorunum.
Ev sahipleri işte bu yüzden öğrenciye bekara ev vermiyor...