Kardeşler arası miras paylaşımı
Babamdan bize kalan iki dairemiz var babamın vefatından sonra dairenin birini annemizin üzerine yaptık.üç kardeşiz ablamızda dışarıda kirada oturmakta.diğerinde ise evli olan abim ikamet etmekte.bende evlendim diğer dairede annemle birlikte yaşamaktayım.şimdi annemle oturmak istemiyorum.oturduğumuz daire annemim üzerine olduğu için vefat etmeden hak talep edemiyorum.ancak diğer daireden hakkımı alıp yoluma gitmek istiyorum.ancak abimin durumu buna müsait değil.asıl öğrenmek istediğim ise daha önceden de bu konuyu buradan paylaşmış ve daireyi satışa çıkarma hakkım olduğunu öğrenmiştim.ilk teklifin ise satış sırasında kardeşlere sorulucağı idi.bende diğer kardeşlerim gibi teklif verme hakkına sahipmiyim yani onlardan fazlasını verip daireyi bende satın alabilirmiyim yada ne süreç ne şekilde devam edecektir.Teşekkürler
Cevap: Kardeşler arası miras paylaşımı ..
Daire paylaşım işini kendi aranızda anlaşma ile yapmanız,zaman kaybı ve masraflardan kurtaracaktır.
Dairede abiniz oturuyor ve durumu müsait değil,sonuçta 3 kişi biri ikamet ediyor.Geri kalan 2 kardeşe emsal kira bedel ile hisseye düşen pay kadar para verip diğer hissedarlara kira desteği yada kendi kafasına göre kullanacağı payını verebilir.
Ortaklığı giderme davası,bildiğim kadarıyla pay sahipleri anlaşır ise açık artırmaya sadece kendileri,anlaşamazsa herkes ihaleye girip en yüksek bedeli ödeyen kazanır.
Cevap: Kardeşler arası miras paylaşımı ..
teşekkür ederim ilginize ..