Duruşmalı temyiz süreci hakkında
Merhaba,
2010 yılından beri süren boşanma davamda hakim en sonunda geçen yıl Kasım ayında karşı tarafı tamamen kusurlu görerek boşanmamıza karar verdi ve tazminat taleplerimin hepsini onayladı. Onlar ise hakimin kararını temyize gönderdiler. Ocak ayından itibaren dosyam yargıtayda bekliyor. Duruşmalı temyiz istemişler. Ben hiç bir şekilde duruşmanın günü ve içeriğiyle ilgili ne avukatımdan ne de başkasından bilgi alamıyorum. Yargıtayın internet sitesinde sürekli olarak dosyanın durumu "ön incelemede" olarak görülüyor. Bu konuyla ilgili gerekli bilgiyi nasıl temin edebileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Cevap: Duruşmalı temyiz süreci hakkında
Ocak ayından beri ön incelemede mi bekliyor? Eğer ön incelemeye yeni geçmişse büyük ihtimal bu sene sonuna kadar incelemeye geçer ve karara bağlanır. İlgili yargıtay dairesi kalemini arayıp bilgi isteyin belki verirler. Ayrıca siz duruşmanın süresini öğrenip ne yapacaksınız, zaten dosya tamamladıktan sonra "posta bölümünde" ve daha sonra "postalandı" yazacak.
Cevabınız için teşekkür ederim. İnternet sitesinde dosyanın akıbeti Ocak ayından beri "ön inceleme" olarak görünüyor. Duruşmanın sürecini öğrenmek istememdeki sebep aslında davanın bitiş tarihini öğrenmek istememden. Daha önce yargıtayda dosyama baktırdım ve bana Ekim ayı içinde duruşmanın görüleceğini söylediler. Fakat bana hala hiç bir şekilde tebligat gelmedi. Şu an belirsizlik içinde bekliyorum ve bu durumdan dolayı boşanma işlemi de askıya alındığı için huzursuzum.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Ocak ayından beri ön incelemede mi bekliyor? Eğer ön incelemeye yeni geçmişse büyük ihtimal bu sene sonuna kadar incelemeye geçer ve karara bağlanır. İlgili yargıtay dairesi kalemini arayıp bilgi isteyin belki verirler. Ayrıca siz duruşmanın süresini öğrenip ne yapacaksınız, zaten dosya tamamladıktan sonra "posta bölümünde" ve daha sonra "postalandı" yazacak.
Madem Ekim ayı içinde görüleceği söylenmişti bence bir daha arayın ve daha önceki söylemi hatırlatarak güncel bilgi isteyin, yardımcı olacaklardır.