"Tüketici Hakları Hakem Heyeti Kararı İcra Niteliğinde Değildir?
Değerli hukukçu arkadaşlar merhaba;
2008 yılı Kasım ayında Turkcell 3G Vınn Data hattına her ayın 9'nda yüklenmesi gereken 1 gb lık kota yerine tarih "tarafıma bilgi verilmeksizin" 15'ine alınmıştır.
Bende Tüketici Hakları Hakem Heyetine Madde 4822 Sayılı Kanun ile Değişik
4077 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN İkinci Kısım 6/A yı dayanak gösterip başvuruda bulundum.
2009 Şubat ayında çıkan karar Tüketici Mahkemesi para meblağından düşük olduğu için "ilam" niteliğindedir diye kararı elime alıp gerek kendim gerekse hakem heyeti tarafından Turkcell e faxladım.
Yine bahsi geçen firma bana icra takibinde bulunduğu için icra dairesine de kararı dilekçe ile verdim.
Buna rağmen firma henüz hattımı kapatmamış ve iptal etmemiş üzerimden işlem ve icra takibi yapmaya devam etmektedir.
Burada Tüketici Hakları Hakem Heyeti kararı firmayı bağlayıcı nitelikte değil midir ? Ne yapmamız gerekiyor ?
Cevap: "Tüketici Hakları Hakem Heyeti Kararı İcra Niteliğinde Değildir"?
Firma sizi neden icraya verdi? Hakem heyetindeki incelemenin sonucu ne oldu? Firmanın 15 günlük itiraz süresi doldu mu, ya da karara itiraz etti mi?
Sizin hakem heyeti kararını faxlamak gibi bir mecburiyetiniz yoktu. 10-15 gün bekleyip gerekli ödeme tarafınıza yapılmadığı takdirde meblağ üzerinden direkt ilamlı icra takibini başlatacaktınız. Halende öyle yapabilirsiniz. Tamamen Bağlayıcıdır.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Firma sizi neden icraya verdi? Hakem heyetindeki incelemenin sonucu ne oldu? Firmanın 15 günlük itiraz süresi doldu mu, ya da karara itiraz etti mi?
Merhaba kararım Şubat 2010 da alındı. 15 gün itiraz etmeyi bırak hakem heyetinin istediği belgeleri göndermediler dahi.
Beni icraya verme sebepleri borcu ödememdi. Borcu ödemedim borcu hakem heyeti iptal etti hattı da iptal etti ancak hala hakkımda dosyayı kapatmadılar.İcra dairesie gerekli bilgileri verdim hala da avukatları beni arıyor ve hattım hala açık faiz işletiyorlar.
- - - Updated - - -
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Sizin hakem heyeti kararını faxlamak gibi bir mecburiyetiniz yoktu. 10-15 gün bekleyip gerekli ödeme tarafınıza yapılmadığı takdirde meblağ üzerinden direkt ilamlı icra takibini başlatacaktınız. Halende öyle yapabilirsiniz. Tamamen Bağlayıcıdır.
Karar Şubat 2010 yılında alındı. Ancak faiz işlemeye devam ediyor hattımı kapamadılar.Evet faxlamam gerekmiyormuş ama faxlamamı söylemişti müşteri hizmetleri.Hatta bir keresinde bana dosyanız dava biriminde biz karışamayız dediler. Hatta en son geçtiğimiz günlerde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim biz kararı kabul etmediğimizi hakem heyetine göndermişiz size bildirmemize gerek yok.2011 yılında karar elimize ulaşmış gibi saçma bir cevap verdiler... Kısaca benim yapmam gereken nedir hattımı kapatmaları için ?