Kira sözleşmesi fesih nedeni?
arkadaşlar üniversite öğrencisiyim fakat talihsiz bir hastalık geçiriyorum. bu yüzden okula bir müddet ara verecegim. ancak okuduğum şehirde tuttuğum apartın kirasını oturamayacağım için ödemek istemiyorum. ev sahibiyse anlaşma taraftarı değil gibi. yasalar bu gibi durumlara ne demekte? şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Kira sözleşmesi fesih nedeni?
Yerinize başka bir kiracı bulmak bir çözüm olabilir. Okulunuz öğrencilerinin müdavim olduğu forum gibi mecralarda bunu deneyebilirsiniz.
Eğer sz kiralamasaydınız, ev sahibi başkasına kiraya verecekti. Ama şimdi bu biraz zor. Dolayısı ile ev sahibine oturmayacağınızı, kiracı aramasını söyleyin, siz de kiracı arayın. ama kiracı bulunana kadar da kirayı ödemelisiniz diye düşünüyorum. Çünkü burada ev sahibinin suçu yok.
Sanırım 1 senelik kontrat yaptınız evi tutarken değil mi?
Kontratınızın süresi dolmadan evi boşaltırsanız, sözleşme süresi boyunca kiracının evini kiraya veremediği süre içindeki zararını gidermekle yükümlü olursunuz zira bu şekilde içtihat haline gelen yargıtay kararları mevcut.
evet. ama işte talihsiz bir rahatsızlık okulumu dondurmama sebep oldu. bakalım ev sahibi ile yarın bir telefon görüşmesi yapacağım. umarım uğraştırmaz :)
Merhaba,
Geçmiş olsun. Bir öğrencinin okulunu engelleyecek derecede hasta olması, bunu raporla belgelemesi durumunda, öğrenci iken bulunduğu şehirdeki ev için yaptığı kira sözleşmesinin feshi için haklı sebep teşkil edeceğini düşünüyorum. Bu durumda, sözlü olarak anlaşamamanız durumunda kendisine ihtarname çekmenizi, durumunuzu anlatmanızı, kendisine anahtarı teslim etmek istediğinizi, bunu kabul etmemesi halinde apartman yöneticisine anahtarı bırakacağınızı belirtmenizi öneririm. Kira hukukunda kira süresi sonuna kadar yükümlülükleriniz devam etmekle birlikte, her hakkın kullanımında iyi niyetli davranılması esastır. Saygılarımla,