Kat Mülkiyeti Kanunu ve Site Yönetim Planında ki görevlerini yapmayan site yönetimine karşı ne yapılabilir? Mesela; bütçede olmasına rağmen, bahçeye bakılmıyor, ağaçlar çiçelşer sulanmıyor kuruyor, bahçe çöp içinde.
Printable View
Kat Mülkiyeti Kanunu ve Site Yönetim Planında ki görevlerini yapmayan site yönetimine karşı ne yapılabilir? Mesela; bütçede olmasına rağmen, bahçeye bakılmıyor, ağaçlar çiçelşer sulanmıyor kuruyor, bahçe çöp içinde.
Bu tür konular öncelikle olağan kat malikleri kurulunda ilave gündem maddesi talep edilip görüşülmeli.
Yada %30 blok malikleri talep ederse bu konudaki gündemi görüşmek üzere olağanüstü toplantı talep ederse,
Blok kat malikleri toplanır, konuyu görüşür.
Blok yönetimi durumu site yönetimine iletmeli.
Durum değişmezse yönetimi değiştirmelisiniz.
Sayın Hakkaniyetli ilginiz için teşekkür ederim,
Forumdaki yazılarıma konu alan yönetim hukuk gözetmeyen iyi niyetli davranmayan hukuku çiğneyen iş bilmeyen kat mülkiyeti kanunu ve site yönetim planından bi haber bir yönetim dolayısıyla detaylara ihtiyacımız var amacım hukuku üstün kılmak yönetime gelenlerin hukuksuz uygulamalarına karşı hukuka uymalarına teşvik etmek ve sağlamak;
Yapılmayan işlerle ilgili tavsiyeleriniz; "%30 blok malikleri talep ederse bu konudaki gündemi görüşmek üzere olağanüstü toplantı talep ederse, "Blok kat malikleri toplanır, konuyu görüşür. Blok yönetimi durumu site yönetimine iletmeli" demişsiniz.
Diyelim ki yaptık bu ne işe yarayacaktır herhangi bir yaptırımı olacakmıdır, durum değişmezse demişsiniz değişmeyeceğini düşünüyorum bu durumda yönetimi nasıl değiştirebiliriz?
Mesela; 40 bağımsız bölümlük blokta%30'u imza toplasa ve usulüne göre toplanıp görüşeceği konuları yazsa ve bu konuların devamında blok karar defterine yazarak, kat malikleri kurulunda kimlerin yönetim giderlerine ne oranda katıldığını ve katılmadığını, kimlerin ne maaş aldığını sorgulayabilirmi? Yönetim blok karar defterine işlenmiş cevap istenen konular hakkında bilgi vermek zorundamıdir? Cevap vermezse hukuki haklarımız nelerdir, ne yapabiliriz?
%31 ile gündemi belirleyerek olağanüstü toplantı talep edebilirsiniz.
(yapılmayan islerin durumu ve yeni yönetimin belirlenmesi)
%51 arsa pay ve oy ile yeni yönetimi seçebilirsiniz.
Bahsettiğiniz, blok bazında yani blok kat malikleri vasıtasıyla blok yöneticisi/temsilcisi dolayısıyla blok yönetimi değiştirmek. Bizde blok yönetimi ve bütçesi yok, blok yöneticisi/temsilcisi sadece kat malikleri kurulunda bizi temsil ediyor bütün işleri bütçeyi, aidatları, site yönetimi yapıyor bizde sadece site yönetimine ödeme yapıyoruz yani şikayetimiz site yönetimin yapmadıkları ile ilgili bu durumda yapabileceklerimiz neler?