-
Güvenlik kamerası
Merhaba.Apartmanın girişine (dış girişine) güvenlik kamerası taktırmayı düşünüyorum.Kamera apartmanın içinde olacak ve dış kapıyı görecek
Sorularım
1-Bu takılan güvenlik kameraları mobeseler gibi belirli bir merkezdenmi izleniyor yoksa apartman sakinlerimi izliyor?
2-Bunların herhangibir yasal vb prosedürleri varmı?Mesela ben bir kamera takıp evden izlemeye kalksam başkalarının görüntülerini iradeleri dışında çektiğim için suç olabilir diye korkuyorum.
3-Apartman sakinlerinden bazıları istemezse kamerayı sökebilirlermi?Çünkü apartmanın girişide tüm gelen giden görünecek.
-
Cevap: Güvenlik kamerası
Kamera ile ilgili kararı toplantı gündemine alıp kararı oybirliğiyle alırsanız ne problem çıkabilir. Bir yakınımın apartmanında her eve kameradan hat çekilerek televizyonlarındaki herhangi bir kanala bağlandı, kanala bastığınızda apartmanın dış girişi görünüyor o kadar. Böylece tek kişinin tekelinde kalmamış oluyor olay. Zaten istenilen şey kimin zile bastığını görmek bakıp otomata basmak. Sabahtan akşama kadar o kanalı seyreden psikopatlar varsa kendileri bilir tabi..
Yalnız kamerayı oybirliği olmadan sırf kendi isteğinizle taktırırsanız tabiki bazı çatlak sesler çıkabilir.
-
Kamera veya kameralara bağlı kayıt cihazı vardır..uydu alıcıları gibi bir cihaz..
devamlı kayıt yapar..
bazı apartmanlarda merkezi anten sistemi olur..bir adet kablo buraya çekilir ve isteyen belirli kanala
geçip kamera görüntüsünü izler..
kamera sesli olmamak koşulu ile apartman girişinin görülmesinde bir mahzur yok.
en iyisi görüntülü telefon sistemidir..
güvenlik kamera ve kayıt cihazını ayrı olarak kurarsınız..kayıt cihazı apartmana ait kilitli bir yere
konulabilir...
-
Pronet ve Tepe güvenlik şirketlerinin alarm izleme merkezleri var. Bence alarm + kamera taktırın. Böylelikle acil durumlarda müdahale de sağlamış olursunuz. Kamusal alanı izelemek için takılan güvenlik kameraları suç teşkil etmez. Ama birinin dairesinin içerisine yöneldiyse suçtur.