İddet süresi ne zaman başlar
Aralık 2011 de yerel mahkemede boşanması karar verilen dava yargıtaya taşınmış ve bugün onanmıştır. kadının tekrar evlenebilmesini için geçmesi gerken 300 günlük süre yerel mahkemenin kararından sonra mı başlar yoksa yargıtayın onadığı tarihten itibaren mi başlar? bana bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum..
Cevap: İddet süresi ne zaman başlar
Karar kesinleştikten yani yargıtay tarafından onandıktan sonra başlar.
Aynen katılıyorum önceki cevaba. Eğer yerel mahkemenin verdiği karar yargıtay'a da gitmişse henüz boşanmış olmazsınız. Yani yerel mahkemenin kararı kesinleşmediği için boşanmış olmuyorsunuz. Yargıtay'dan boşanma kararı onanıp elinize ulaştığında ancak boşanmış oluyorsunuz. Kadın için 300 günlük iddet süresi de o zaman başlar.
Ancak tekrar evlenmek isterse 300 günlük iddet süresinin bitmesini beklemeden mahkemeden iddet süresinin kaldırılması için dava açabilir. Bir doktor muayenesi ile hamile olmadığını ispatlarsa iddet süresi kaldırılır.
peki iddet süresinin kaldırılması ne kadar zaman alır. kendim yapabiliriyim yoksa avukat mı tutmam lazım. kendim yapmamla avukatın yapması arasınsa süre açısından fark olurmu?