Tüketici kredisi ve kredi kartlarından Malul emekli maaşına haciz
merhaba arkadaşlar.
ben 42 yaşındayım.2 yıl önce kanser rahatsızlıgımdan ötürü malulen emekli oldum.1 sene önce evlendim.maalesef 3 ay önce eşim evi terketti tüm ev eşyalarını takıları ve bana ait köpegimide aldı gitti.benim şu an evlendikten sonra 2 ayrı bankadan çekmiş oldugum tüketici kredilerim var ve şu an ödemiyorum.ayrıca kredi kartı borçlarımda birikti.eşimde çalıştıgı için birlikte ödüyorduk ama şimdi tek başıma ödüyemiyorum.muhtemelen hem tüketici kredisi borcumu hemde kredi kartı borçlarımı ödüyemiyecegim.kirada oturuyorum eşya kalmadıgı için 1 yatak 1 tv ve 1 ocak aldım başka eşyamda yok.
sorum şu.emekli maaşıma tüketici kredisi ve banka kartları yüzünden haciz konurmu.haciz konursa ne yapmam gerekir.şu ana kadar ödemelerimi düzenli yaptım ama bu aydan itibaren artık yapamıycam.ödemelerimi yapmassam başıma ne gelir.bana bir çıkar yol gösterirseniz çok sevinirim.
Cevap: Tüketici kredisi ve kredi kartlarından Malul emekli maaşına haciz
Emekli maaşına sizin taahhütname vermemeniz durumunda haciz konamaz.
Ödemelerinizi yapmazsanız sahip olduğunuz mal, mülk, banka hesabı, araba vb menkul ve gayrimenkullerinize haciz işlemi uygulanır. Hiç bir şeyiniz yoksa kayıtlı adresinize gelinir evdeki eşyalar haczolunur. Evde eşyanız olmadığını söylediğinize göre gelir bir işlem yapmadan giderler. Yalnız gelecek olursa ödemeleri yapacağınızı taahhüt altına almak isteyebilirler, herhangi bir belge imzalamayın.
Anladığım kadarıyla eşinizle boşanmamışsınız. Eğer tüketici kredilerinize eşiniz kefil olmuş ise, sizden tahsil edememeleri durumunda direk eşinizden tahsil yoluna gideceklerdir.
sayın cagjackal
ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.bu arada bana ait hiç bir mal varlıgım yok.çektigim kredilerede eşim kefil degil.şahsıma verdiler kredileri.allah herkesin yardımcısı olsun.
- - - Updated - - -
sayın cagjackal
ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.bu arada benim adıma hiç bir mal varlıgı yok.eşimin adınada hiç mal kaydı yok.tüketici kredisine ve kredi kartlarına eşim kefil degil.benim şahsıma verdiler.eşim başka bir şehre taşında ve çalışıyor.benim borçlarımdan dolayı eşimin evine haciz gidermi ve maaşına haciz konurmu.eşim bana veya ben ona boşanma davası açarsak yine eşime haciz gidermi.
- - - Updated - - -
sayın cagjackal
ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.benim ve eşimin adına kayıtlı mal varlıgımız yok.eşim tüketici kredisi ve kredi kartlarıma kefil degil.şahsıma verdiler kredileri.bu arada biz boşanmak için yılbaşını bekliyoruz.eşim başka bir şehre taşındı.benim borcum yüzünden eşimin evine haciz gelirmi ve eşim çalışıyor maaşına haciz gelirmi.
- - - Updated - - -
sayın cagjackal
ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.benim ve eşimin adına kayıtlı mal varlıgımız yok.eşim tüketici kredisi ve kredi kartlarıma kefil degil.şahsıma verdiler kredileri.bu arada biz boşanmak için yılbaşını bekliyoruz.eşim başka bir şehre taşındı.benim borcum yüzünden eşimin evine haciz gelirmi ve eşim çalışıyor maaşına haciz gelirmi.
Sizin şahsi borcunuzdan dolayı eşinize icra takibi uygulanmaz. Maaşına da haciz gelmez.
çok teşekkür ederim.çok sağolun.