Eşimin bana açtığı tehdit davasında görevsizlik kararı çıktı bu iyi mi kötü mü?
Eşim ile boşanma davam var. Eşim boşanma davasının yanında beni iyice sıkıştırabilmek için sürekli başka konulardan dava açtı. Bunlardan bir tanesi tehdit ile ilgili davadır.
Tehdit davasında haklı olduığum delillerde açıkça ortaya çıkmaktadır. Hakime temyiz hakkımın korunmasını istediğimi, aleyhimde yalancı şahitlerin hepsine tek tek tazminat davası açacağımı net bir şekilde bildirdim.
Hakim karar için 5 dk'lık bir süre isteyerek bizi dışarı çıkardı. Biraz sonra yeniden çağırdı. İçeri girdik. Hakim, görevsizlik kararı vererek, dava dosyasının bundan sonra Asliye Ceza Mahkemesinde görüleceğini söyledi.
Ben kesin olarak beraat beklerken, neden şimdi görevsizlik kararı çıktı? Bunun anlamı nedir? İtiraz etmeli miyim? Bu benim yararıma mı zararıma mı?
Cevap: Eşimin bana açtığı tehdit davasında görevsizlik kararı çıktı bu iyi mi kötü mü?
Görevsizlik veya yetkisizlik kararı üzerine yapılacak işlemler
MADDE 20- (1) Görevsizlik veya yetkisizlik kararı verilmesi hâlinde, taraflardan birinin, bu karar verildiği anda kesin ise bu tarihten, süresi içinde kanun yoluna başvurulmayarak kesinleşmiş ise kararın kesinleştiği tarihten; kanun yoluna başvurulmuşsa bu başvurunun reddi kararının tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde kararı veren mahkemeye başvurarak, dava dosyasının görevli ya da yetkili mahkemeye gönderilmesini talep etmesi gerekir. Aksi takdirde, bu mahkemece davanın açılmamış sayılmasına karar verilir.
Cevap: Eşimin bana açtığı tehdit davasında görevsizlik kararı çıktı bu iyi mi kötü mü?
Yani dava iptal gibi bir şey mi oldu? Biraz daha anlayabileceğim şekilde nasıl yorumlayabiliriz bunu? Çok merak ediyorum.