2863 sayılı yasaya muhalefet
Merhaba
Bundan iki yıl önce Müdür Vekili olarak görev yaptığım okulumun ikinci kat taban döşemesini tüketici kredisi çekerek yaptırdığım için maddi sıkıntıya düşmüştüm. Bu sıkıntılardan kurtulmak içinse eşimle beraber aldığımız 2004 model otomobilimizi satmıştım. Bu durumu da muhbir olduğunu sonradan öğrendiğim 5 yıldır tanıdığım insana anlattım. O da bana seni bu durumdan kurtarabilirim, elinde eskiden kalma eşya varsa ben onları senin için satabilirim dedi. Ben de ninemden kalma yerini sadece benim bildiğim köydeki evimizden eşyaları şu anki ikametgahıma getirerek fotoğraflarını çektim ve ona fotoğrafları götürdüm. Meyve tabağının en az 30.000 YTL edebileceğini söyleyerek beni etkisi altına aldı. Ben de ona tamam o zaman o paranın bir kısmıyla borçlarımı bitirip, diğer kısmıyla toprak olan ve yağmur yağdığında çamur olam okul bahçemize parke döşetiriz diyerek mutluluğumu ifade ettim. Daha sonra beni tanımadığım insanlarla telefon iletişimine soktu. Bana ranevu verdiler ve buluştuk. Daha sonra polis geldi ve beni tutukladı. İfademi aldıktan sonra beni serbest bıraktılar. Şimdi ise savcılık 2863 sayılı kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunununun 4.26.27.28.30.maddelere aykırı hareketten 67. ve 73. maddelerine göre ayrı ayrı ceza vermek üzere dava açtı ve kağıt elime geldi.Bilirkişi raporu devlet müzesinden değil de bir üniversitenin bir doç. iki yard doç. inden oluşan bilirkişi heyetine inceletilmek suretiyle düzenletilmiş. Rapora göre eşyalar ; etnografik nitelikli, tasnif ve tescile tabi olmayan, müzelere alınması gerekmeyen ve yutiçinde alımı, satımı ve devri serbest olan korunması gerekli olmayan taşınır kültür varlıklarıdır. Sabıkam temiz, bir okulda yöneticiyim. Bana göre elimdeki eşyaların etnografik nitelikli olması mümkün değil.