Adli para cezası hapise girdikten sonra ödenirse hapis kalkar mı?
Nitelikli dolandırıcılıktan para cezası ve hapis cezası alan kişi hapise girdikten sonra parayı hemen ödeyemezse para hapis cezasına çevrilir mi?Çevrilse bile sonra para ödense hapis kalkar mı? Suç tarihi 2007.
Cevap: Adli para cezası hapise girdikten sonra ödenirse hapis kalkar mı?
Para hapis cezasına çevrilmez amme alacaklarının tahsili usulü kanununa göre icra yolu ile tahsil edilir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Para hapis cezasına çevrilmez amme alacaklarının tahsili usulü kanununa göre icra yolu ile tahsil edilir.
2010 da hakaret ve kişilerin huzur ve sukununu bozmaktan 1yıl hapis ve 3000 tl adli para cezası verildi hapis cezası ertelendi şuan hala temyizde 5yıllık denetim süresi ne zaman başlar yargıtayda kesinlesince mi yoksa 2010 da mahkemenin verdiği kararla mı?
Birde 2009 da işlenen başkası adına hat alımı iddiasıyla 2011 açılan davada tekrar ceza çıkarsa bu 5 yıllık süreyi kapsar mı yoksa öncesinde olan bir olay olduğu için farklı bir sonuç mu çıkar mahkeme bu hafta lütfen cevaplar mısınız arkadaşlar?
Syn Avukat Engin Bey para cezası hapis cezasına çevriliyor.Yani dolandırıcılıktan alınan hapis cezası dışında ayrı olarak kesilen para cezası var.Adli para cezası ödenemezse hapis cezası... Bu bahsettiğim normal borç değil Suç işlenmiş.Yalnış mı biliyorum..
Hem hapis cezası hem hapse çevrilebilir para cezası aynı anda verilmez biliyorum ben de.