Kazanılan Bireysel Emeklilik Davası ve Davadan Feragat
Merhaba. Ben 2012 yılı 2. ayında avivasa bireysel emeklilikten erken ayrıldım. o zaman kesilen stopaj için internetten araştırmalarım sonucu dava açtım. daha sonra davayı kazandığıma dair mahkeme kararı geldi. mahkeme kararının ardından vergi dairesi kazandığım davadan ötürü paranın iadesi için banka hesap numaralarımı vs. istedi. onları posta ile gönderdikten 1 hafta sonra vergi dairesinin karara itiraz kağıdı geldi. karara, iadesi istenen tutarda yapılan 43 liralık bir hesap hatasından ve kesilen stopajların haklılığından vs. ötürü itiraz edilmiş.
işin enteresan yanı şimdi çıkarılan yeni kanunla bu iş mahkemesiz halledilebiliyor. ben davadan feragat etsem bunun bana herhangi bir cezai müeyyidesi olurmu. davadan vazgeçmem dolayısıyla vergi dairesinin vekalet ücreti vs. bana yüklenebilirmi. ve davadan feragat etmem konusunda nasıl bir dilekçe yazabilirim.
önerileriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Kazanılan Bireysel Emeklilik Davası ve Davadan Feragat
öncelikle şunu belirteyim, eğer dava duruşmalı görülmedi ise vergi dairesi adına vekalet ücreti doğmaz. sonuçta vergi mahkemesini kazanmışsınız, v.dairesi 30 gün içinde işlem tesis etmek zorunda. yani davadan vazgeçmenizin bir mantığı yok.eğer hesaphatası varsa üst mahkeme o kararı düşerek kararverir, sizde onu geri ödersiniz. bu nedenle davadan vazgeçmeniz yararınıza değil.