Kredi kartı işlem itirazı
Merhaba,
Internet'ten 1 ay önce bulduğum Uluslararası Diploma veren Singapur'daki bir kolej ile yazışmaya başladım. Web sitelerini inceledim ve web sitelerinde NCC Education adlı İngiliz akreditasyon veren bir kuruluş ile IT alanında anlaşmaları olduğunu yazıyor. Biraz araştırma ardından NCC Education'da aynı firmanın ismini ve bir başka İngiliz üniversitesi ile anlaşmaları olduğunu gördüm. Güvenilmeyecek bir durum yoktu. Sözleşme gönderdiler, imzaladım ve 1200 TL olan ilk kursun ücretini kredi kartıyla(3D secure kullanarak) hesaplarına geçtim. Bir arkadaşımın aynı gün içerisindeki bir uyarsıyla, her ne kadar geç olduğunu düşünsem de, ya doğru değilse diye onlara sormaya karar verdim. 'Sizin bu program NCC tarafından onaylı mıdır?' soruma yanıtları 'hayır' oldu. Web sitelerinin eski ve silinmesi gerektiğini söylediler. Böyle bir anlaşmalarının artık olmadığını söylediler ve karışıklık için özür dilediler. Ancak para iadesini yapamayacaklarını çünkü sözleşmede o şekilde geçtiğini söylediler.
Şimdi, Internet'ten araştırıp bankaya itiraz faksı çektim, web sitelerindeki görüntülerle birlikte.
Sizce şansım var mıdır? Yapabileceğimi düşündüğünüz bir başka öneriniz olabilir mi?
Çok teşekkürler,
İyi günler dilerim.
Cevap: Kredi kartı işlem itirazı
Görünüşe göre sitenin güncellenmemesinden kaynaklanan bir hata mevut, fakat mantık olarak bu mağduriyetten sorumlu kuruluş o kurs olması lazım, çünkü web sitesinde yanlış bir beyanat vererek insanların kandırılması söz konusu. Umarım banka meseleyi çözer zira para ödenmeden önce sitedeki sözleşmeyi okuyup onaylıyorsunuz, bu yüzden büyük ihtimal banka, mesele firma ile sizin aranızda diyerek, para iadesini firmadan isteyip firmanın bankaya geri ödeme talimatı vermesi koşulunda size para iadesi yapılabileceğini söyleyecektir. Konuyu mahkemeye taşısanız, yurt dışında mukim bir firmayı dava konusu etmek astarı yüzünden pahalı olabilir.