Sorgusuz sualsiz memurluktan çıkarıldım
Dune kadar A kurumunda memur olarak çalışırken şahsımdan kurumca hiçbir ifade vs (sözlü , yazılı...) alınmadan sadece bir faxla görevime son verdiler. Sebep olarak onceden memur olarak çalıştığım B kurumunun , o kurumdan istifa ettikten yaklaşık 2 yıl sonra o kurumda geçirdiğim soruşturma sonucunda sözleşmemi feshettigini ve B kurumunun yüksek disiplin kurulunca memurluktan çıkarma cezasının verilmesini gösterdiler.. Su an soktayim.. Eski kurumum 399 KHK' ya tabiydi. Ama benim anlamadığım nokta, ben istifa ettikten yaklaşık 2 yıl sonra bu adamların sözleşmemi feshetmeleri mutlak butlan sayılmaz mı? Geçerliliği var mıdır? Hakkımda bir MAhkumiyet de yok. Sadece 2 yıl önce bir soruşturma oldu, soruşturma sürerken ben istifa edip başka kamu kurumunda çalısmaya başladım ve 2 yıl sonra daha onceden istifa ettigim kurum beni sözde memurluktan çıkarak sözleşmemi feshetmiş ve en son çalıştığım kurum da bunu duyar duymaz beni sorgusuna sualsiz isten çıkardı.. ( ki bana böyle bir Sozlesme feshi tarzı şey tebliğ de edilmedi) .. Arkadaslar yemin ederim moralim çok bozuk. Bu ülkede bu adaletsizlikte yasamak dahi istemiyorum.. Herkes kafasına göre at koşturuyor, hukuk - mahkemeler vs tınlanmıyor.. Sizce acacağım iptal davası nasıl sonuçlanır?
Cevap: Sorgusuz sualsiz memurluktan çıkarıldım...
bu nasılbir uygulama..gerçekten çok üzücü..Allah düşmanımın başına vermesin......sitede gezinirken gördüm ve çok üzüldüm...Avukat arkadaşlardan acil olarak arkadaşa yardımcı olmalarını temenni ediyorum....çok geçmiş olsun...
Cevap: Sorgusuz sualsiz memurluktan çıkarıldım...
Teşekkürler ilginize, keske daha çok ilgilenen olsa konumla.. Avukat tuttum ama sizlerin de görüşünü almak için buraya yazdım.