Site Yönetimi fesh olduktan sonra
Değerli hukuk dostları..
ben 3 bloklu her blokta 8 daire olmak üzere toplam 23 daireli sitede oturmaktayım.son blok altında kapıcı dairesi bulunmaktadır.
sitemiz 2011 yılında yeni oluştuğundan ilk kat malikleri toplantısını usulüne uygun olarak yapılıp her bloktan bir kişi seçilerek 3 kişilik bir yönetim kurulu ve 3 kişilik denetim kurulu seçtik.Bende yönetim kurulu başkanı olarak görev aldım:.1 yıl boyunca işlerimizi ve defterlerimizi düzgünce usulüne uygun bir şekilde muhasebecimiz tarafından tutulup gelir giderlerimizi problemsiz bir şekilde yürüttük Sitemize ait kapıcı dairesinin 300 TL kiraya verilerek (kat maliklerinin yıl içinde yapılan bir olağan toplantısı neticesinde alınan karar neticesine göre) gelirinin 3 bloğa eşit şekilde dağıtılması kararı alınmıştır..2 blok asansörlü diğer blokta asansör olmadığından ve gelir toplamada sorunlar yaşanıldığından bazı kat maliklerince de sıkıntılar yaratıldığından site yönetimi görevini yapamaz hale gelmiş olup asansör olmayan bloğun mal sahibine ait olması ve kiracıların oturmasından dolayı her yapılacak icraate karşı çıktığından dolayı yönetim kurulu olarak istifa etmek üzere tüm kat maliklerini olağan üstü toplantıya çağrılması için yönetim kararı alınıp 15 gün önceden duyuru panolarına asılmış ayriyeten imzalı tebellüğ edilmiştir. toplantı günü yeterli çoğunluğu sağlayarak gündem maddeleri doğrultusunda yönetim kurulunu ve denetim kurulunu ayrı ayrı ibra edilmiş ve sitenin nasıl yönetileceği ile ilgili kat maliklerinin oy birliği neticesinde site yönetiminin fesh edilmesine ve her bloğun bağımsız olarak kendi kendini yönetmesi ve her bloktan 1 temsilci seçilerek blokların kendini yönetmesi kararı verilmiştir.Blokların sorumluluk alanları tespit edilip ortak kullanılan alanların giderlerinin ortak karşılanması genel kurulda oy birliği ile karar alınmıştır.Blok temsilciliği seçiminde A ve C bloktan aday çıkarken B bloktan kimse aday olmamıştır.benim sorum B blokta şuan temsilci bulunmamakta daha önceki yönetimde bulunan kişi kendi aralarından biri seçilene kadar ben yapayım diye idare ediliyor.Olağan üstü toplantı kararı alınmasından, toplantının bitimine kadar olan süreçler hepsi usülüne uygun yapılmıştır.yapılan bu işlemde herhangi bir uygunsuzluk varmıdır.Site yönetimi lav edildikten sonra tutmak zorunda olduğumuz defterler(noter tasdiklidir.)
1- Bu defterler ne olacak,
2- Yapılan en son olağan üstü toplantı alınan kararlar karar defterine işlenecek mi ?.
3- kiraya verilen kapıcı dairesinin geliri 3 bloğa eşit şekilde dağıtılmakta bunun için kira beyannamesi vermemiz gereklimidir.
yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum..
Cevap: Site Yönetimi fesh olduktan sonra
Site yönetimini YÖNETİM PLANI değişikliği yapmadan feshedemezsiniz. Genel kurul kararı ile aldığınız fesih kararı bence yasaya aykırı. Kanımca yönetim planını bulun, orada ne yazıyorsa odur. Değişmesi için de yönetim planı değişikliği gerçekleştirmelisiniz.
Alıntı:
Karadenizli81 rumuzlu üyeden alıntı
1- Bu defterler ne olacak,
2- Yapılan en son olağan üstü toplantı alınan kararlar karar defterine işlenecek mi ?.
3- kiraya verilen kapıcı dairesinin geliri 3 bloğa eşit şekilde dağıtılmakta bunun için kira beyannamesi vermemiz gereklimidir.
Buna site yönetimi fesh denmez.
Siz siteyi apartman gibi yönetmişsiniz, simdi KMK da belirtildiği gibi doğru yönetmeye başlamışsınız.
1-KMK ya göre zaten sitelerde her blok kendi kendini yönetmelidir. 3 kişilik Blok yönetim kurulu 1 yıl için seçilir.
2-Evet site karar defterine islenecek. Her blok kendi defterini tutar.
3-sitenin yada blok larin Kira beyannamesi vermesi gerekmez. Kira beyannamesini şahıslar verir.
4- 3 kişilik site yönetim kurulu 2 yıl için seçilir.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Site yönetimini YÖNETİM PLANI değişikliği yapmadan feshedemezsiniz. Genel kurul kararı ile aldığınız fesih kararı bence yasaya aykırı. Kanımca yönetim planını bulun, orada ne yazıyorsa odur. Değişmesi için de yönetim planı değişikliği gerçekleştirmelisiniz.
Evler yeni yapıldı ve site yönetim planı biz hiç yapmadık varsa da bilmiyoruz bunu kim yapacaktı..bina 2011 yılında bitti bizde yönetimi 2012 ocak ayında oluşturduk dolayısı ile yönetim planı diye birşeyi müteahit bize vermedi onunmu yapması gerekliydi ...
Tapu sicil müdürlüğüne başvurun. Yönetim planınız orada bulunmaktadır.
Yönetim planını aldıktan sonra buraya da ekleyebilirseniz hukuki sorularınıza daha net yanıtlar verebilmek mümkün olur.