Cevap: İcra ve Tüketici hakkı
Alıntı:
fix_faces rumuzlu üyeden alıntı
Aracıma lastik çelik jant almaya firmaya gittim (çin malı olmasın dedigim halde )lastikleri ve jantları taktı senetli aldık fatura istedim şuanda muhasebede sonra ugrayın keseriz sorun degil dediler işlerimiz oldugu için 1 ay sonra gittim takan olmadı ürünler bu arada çin malı cıktı Tüketici haklarına gittim bişey yapamayacaklarını söylediler bunlarda beni tabiki icraya verdiler bende 5 gün içinde itiraz hakkımı kullanamadım vergi dairesine önceden şikayet ettigim için konunun incelendigini karşı satıcıya yasal işlem yapıldıgını yazan belge elime ulaştı fakat dosyaya koymadılar zamanın gectigi için şimdi neler yapabilirim. Belge geldikten sonra gene tüketici haklarına gittim yasal işlem oldugu için onlar bişey yapamazmı .
Jant azıcık cukurda egilme yapıyor gidip düzeltirmek zorunda kalıyoruz.
Firma sahibi beni arayarak agzına ne geldiyse söyledi Türkiyeyi terk etmemi söylediler bende emniyete gittim tutanak tutuldu fakat savcılık koguşturmaya yer yoktur diye belge gönderdiler...
Biraz eksik hususlar var sanki başvurularda. Seni niçin icraya verdiler? Senetleri ödemediğin için mi?
Tük.Hak.Heyetine niçin gittin? Fatura kesmedikleri için mi? Vergi dairesi sadece fatura kesmediğinden usulsüzlük cezası (Para cezası) uygulasmıştır, Tük.Hakem Heyetiyle ne alakası var?
Öncelikle gizli ayıplı mal'dan dolayı tük.hak.heyetine dilekçeni hazırlamış olarak, elinde kanıtlarınla, belgelerinle başvur, o zaman gereğini yapacaklardır. Ayrıca keşke 5 gün süre içinde icraya itiraz etmiş olsaydın.
Cevap: İcra ve Tüketici hakkı
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Biraz eksik hususlar var sanki başvurularda. Seni niçin icraya verdiler? Senetleri ödemediğin için mi?
Tük.Hak.Heyetine niçin gittin? Fatura kesmedikleri için mi? Vergi dairesi sadece fatura kesmediğinden usulsüzlük cezası (Para cezası) uygulasmıştır, Tük.Hakem Heyetiyle ne alakası var?
Öncelikle gizli ayıplı mal'dan dolayı tük.hak.heyetine dilekçeni hazırlamış olarak, elinde kanıtlarınla, belgelerinle başvur, o zaman gereğini yapacaklardır. Ayrıca keşke 5 gün süre içinde icraya itiraz etmiş olsaydın.
Özürdilerim eksik yazımdan.
Senet imzaladım kaç kere ayaklarına gittim iade için fatura verin vermediler sizi şikayet edecegim dedigimde dükkandan kovulduk vergi dairesine şikayet edince icraya verdiler benim elimde hiç bir belge olmadıgı için itiraz etmedim (neden diceksiniz bilgim şudur itiraz sebebsiz çıkarsa onunda bir cezası var oldugu için...) sonra bunlar 1 hafta gecmeden hacize geldi icra memuruna durumu anlattım saolsun kadın eve girmeden tamam dedi gitti.
Fatura olmadıgı için Tük.Hak.Heyeti bir şey yapamayız dediler fatura gelincede icrada oldugu için bişey yapmadılar .
Vergi dairesi bana yapılan işlemler hakkında teşekür yazısı gönderdi.İcrada bunun kullanılabilecegini söylediler.
Senet ile faturanın tarihleri uymuyor.Faturada satılan malın ne cinsi nede ne marka oldugu belli degil çin malı oldugu için malın girişi olmadıgı için bu şekilde kesip göndermişler.