İşe iade davasını kazandım fakat iş veren işe almadı
İşe iade davasını kazandım yargıtaya gönderdiler yargıtay onayladı belirlenen sürede işe almadılar noter aracılıgı ile başvurdum yine cevap vermediler firma cok şubeli işyeri davada 4 artı 4 ay işe almazsa tazminat ödeme hükmü var bana maaşı düşük ödüyorladı fazlalıgı elden makbuz karşılıgı veriyorlardı. ihbar ve kıdem tazminatı ve 8 aylık ücreti bordrodaki ücretten istersek daha sonra dava acıp ihbar ve kıdem tazminatının ve 8 aylık ücreti düşük gösteridigini için farkı alabilirmiyim yoksa tekrar dava acıp maaşın ve istenecek rakamların nekadar tuttugunu belirlemek için davamı açmalıyım acaba. Teşekkürler.
Cevap: İşe iade davasını kazandım fakat iş veren işe almadı
Sorun tam olarak ney dostum, işe iade davasını kazanıp halen işe çağrılmaman mı? İhbar tazminatı mı? Kıdem tazminatımı? Ücret alacağı mı? KArman çorman yazmışsın... Biraz daha net anlatırsan daha net yardımcı olunur.
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Sorun tam olarak ney dostum, işe iade davasını kazanıp halen işe çağrılmaman mı? İhbar tazminatı mı? Kıdem tazminatımı? Ücret alacağı mı? KArman çorman yazmışsın... Biraz daha net anlatırsan daha net yardımcı olunur.
Soru net aslında;
kazanılan işe iade davası kararına işveren uymamış ve işe başlatmamış.
İşe başlatmama tazminatı ve 4 aylık boşta geçen süreye ait ücretleriniz ile ,ihbar ve kıdem tazminatlarınız, kullanılmamış izin sürelerine ait ücretleriniz ile varsa ıspatlayabileceğiniz fazla çalışma ücretlerinizi için dava açmaktan başka bir yol kalmıyor geriye , eğer işveren dava olmaksızın bu haklarınızı ödemezse.
Açacak olduğunuz davada tazminat miktarlarınızı belirtmeden veya almış olduğunuz gerçek ücret üzerinden hesaplayıp, belirtmeniz daha doğru bence.
Gerçek ücretinizin kurumlara bildirilenden fazla olduğunu ıspat yükümlülüğü elbette sizde olacaktır.
Davadan önce, bir ihtar göndererek bahsedilen haklarınızı ödemesini (örneğin 7 gün içinde x banka hesabınıza )isteyin derim . Ödemezse davanızı açın.
Alıntı:
İşe başlatmama tazminatı ve 4 aylık boşta geçen süreye ait ücretleriniz ile ,ihbar ve kıdem tazminatlarınız, kullanılmamış izin sürelerine ait ücretleriniz ile varsa ıspatlayabileceğiniz fazla çalışma ücretlerinizi için dava açmaktan başka bir yol kalmıyor geriye , eğer işveren dava olmaksızın bu haklarınızı ödemezse.
Sn Kırcalı, işe başlatmama tazminatı ve 4 aylık boşta geçen süreye ait ücretlerin ödenmesi zaten mahkeme ilamında her zaman yazan bir hüküm değil mi? Bu durumda bu hükme karşılık eğer bu ücretler verilmezse kuruma karşı direkt ilamlı icra takibi yoluna başvurulması gerekmez mi? Zaten kararda yer alan bir hükmün yerine getirilmemesi üzerine tekrar dava açmak mı gerekir? Saygılarımla
O kararda,
ödenmezse icra yoluyla tahsiline de denmişse, haklısınız sn.cagjakal.
Alıntı:
007taner rumuzlu üyeden alıntı
İşe iade davasını kazandım yargıtaya gönderdiler yargıtay onayladı belirlenen sürede işe almadılar noter aracılıgı ile başvurdum yine cevap vermediler firma cok şubeli işyeri davada 4 artı 4 ay işe almazsa tazminat ödeme hükmü var (1) bana maaşı düşük ödüyorladı fazlalıgı elden makbuz karşılıgı veriyorlardı. ihbar ve kıdem tazminatı ve 8 aylık ücreti bordrodaki ücretten istersek daha sonra dava acıp ihbar ve kıdem tazminatının ve 8 aylık ücreti düşük gösteridigini için farkı alabilirmiyim (2) yoksa tekrar dava acıp maaşın ve istenecek rakamların nekadar tuttugunu belirlemek için davamı açmalıyım acaba. Teşekkürler.
Sorunun içinde 2 tane sorun var o zaman. Sn.Kırcalı :D
Pek net ifade edilmediği için ben anlayamadım. Ama şu açıktır ki 2 numaralı madde için yepyeni sıfırdan bir dava şart. 1. madde ile hiç alakası olmayan birşey gibi duruyor...
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Sn Kırcalı, işe başlatmama tazminatı ve 4 aylık boşta geçen süreye ait ücretlerin ödenmesi zaten mahkeme ilamında her zaman yazan bir hüküm değil mi?
Sn. Kırcalı'nın cevabına ilaveten; kararda hüküm altına alınan tazminatların ödetilmesi değil, işçinin süresi içerisinde işverene başvurması, işverenin de süresi içerisinde işçiyi işe iade etmemesi halinde ( Yani bu aşamalar geçildikten sonra ) hak kazanılacak olan tazminatların sadece belirlenmesidir.
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Kırcalı'nın cevabına ilaveten; kararda hüküm altına alınan tazminatların ödetilmesi değil, işçinin süresi içerisinde işverene başvurması, işverenin de süresi içerisinde işçiyi işe iade etmemesi halinde ( Yani bu aşamalar geçildikten sonra ) hak kazanılacak olan tazminatların sadece belirlenmesidir.
Yani diyelim ki işçi yargıtay safhası dahil 2 sene süren davasını kazanmış fakat işveren işçiyi işe almadığı gibi tazminatını da ödememiş ise, işçi bu tazminatı almak için neredeyse bir 2 sene daha bu tazminatı almak için mi uğraşacak? Tam bir hukuk garabeti:)
anladıgım kadarıyla önce ihtar cekip sonra alacak davası acmam mantıklı sanırım. cevaplarınız için teşekküerler