İcradan açılan 1 yılı geçmiş davamın ne olduguna bakmak için uyap.gov.tr den TC kimlik nomu girdigimde adıma dosya yok demektedir dosya düşmüşmüdür veya başka bir işlemmi yapılmıştır.Birimden hepsini denedim bilginize.
Printable View
İcradan açılan 1 yılı geçmiş davamın ne olduguna bakmak için uyap.gov.tr den TC kimlik nomu girdigimde adıma dosya yok demektedir dosya düşmüşmüdür veya başka bir işlemmi yapılmıştır.Birimden hepsini denedim bilginize.
Takip semeresiz kalmış olabilir, bu yüzden dosya işlemden kalkmış olabilir. Dosya daha önce UYAP tan görünüyor muydu yoksa ilk defa mı baktınız? Bu gibi durumlarda dosyanın ne olduğuna adliyeye gidip bakılması kafanızda acabaların kalmaması açısından daha iyi olur.
Ya dosyanız UYAP ta kayıtlı değil ya sorgulama hatalı ya da düşmüş. Bence pttden e-devlet şifresi alın ve www.turkiye.gov.tr den dava dosyası bölümüne bakın, orada hakkınızda açılmış tüm davaları görebilirsiniz hatta dosya kapansa bile görünmeye devam eder.
Bugun aradım dosyam açık oldugunu 1200 TL oldugunu söylediler.Haklı oldugum yerde haksız duruma düştüm neler yapabilirim konuyu anlatayım.
Aracıma lastik jant almaya firmaya gittim (çin malı olmasın dedigim halde )lastikleri ve jantları taktı senetli aldık fatura istedim şuanda muhasebede sonra ugrayın keseriz sorun degil dediler işlerimiz oldugu için 1 ay sonra gittim takan olmadı ürünler bu arada çin malı cıktı Tüketici haklarına gittim bişey yapamayacaklarını söylediler bunlarda beni tabiki icraya verdiler bende 5 gün içinde itiraz hakkımı kullanamadım vergi dairesine önceden şikayet ettigim için konunun incelendigini karşı satıcıya yasal işlem yapıldıgını yazan belge elime ulaştı fakat dosyaya koymadılar zamanın gectigi için şimdi neler yapabilirim...
Somut olayda itiraz süresi hak düşürücü süredir. Süre geçtikten sonra borcunuza itiraz etmeniz bir anlam taşımayacaktır. Ayıplı mal veya sözleşmede belirlenen mal teslim edilmediği takdirde fatura bedeline, mala ilişkin itirazlarda da belli bir süre var. Sizin şikayet merciiniz esasen mahkemedir, vergi dairesi ilgili firma hakkında tahkikat yapar ve usulsüzlük tespit ederse ceza verir, bu yaptırımın sizin mal varlığınıza yönelik bir getirisi yoktur.