Tekrar rehabilitasyon hakkı?
Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan bir yıl denetimli serbestlik cezası aldım, fakat denetimli serbestlik şartlarına uymayıp rehabilitasyon merkezine gitmedim. 6000 Türk Lirası adli ceza aldığım ve yedi gün içinde itiraz hakkımın bulunduğu yazan bir tebligat evime geldi.
İtiraz edip para cezasını tekrar denetimli serbestliğe çevirmek gibi bir şansım var mı; ya da verilen para cezasını taksitlendirmek içinde karara itiraz etmem mi gerekir?
Bir de mahkemem devam ederken aynı suçu bir daha işledim.Ama daha mahkemesi olmadı. Şimdi para cezasını ödersem, diğer mahkemenin sonucu direk hapis cezası mı olur? Yoksa o diğer mahkemeden denetimli serbestlik cezası alabilir miyim gene?
Cevap: tekrar rehabilitasyon hakkı?
Forumda arama yapılırsa bu konu hakkında çok daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilir.Kabaca söylemek gerekirse denetimli serbestlik döneminin kurallarına uymayan kişilerin dosyaları mahkemeye tekrar gönderilir.Ve mahkeme denetimli serbestliğin kurallarına uyulmadığı için devam eder ve bir cezaya hükmeder.Kişilerin daha önce sicilleri temizse bu ceza paraya cevrilebilir.Üstüne bu ve benzer suçları işlemeye devam ederse(tekrar yakalanıp ayrıca adav açılması gibi) erteleme ve paraya çevrilme durumu hakimin takdiriyle uygulanmaz ve kişiler aldıkları cezanın yasada belirtilen kısmını ceza evinde geçirirler.Ayrıca aldıkları para cezalarınıda mahkemenin vereceği karara paralel taksitle devlete öderler.