Yeni ttk'da tasfiye kolaylığı
Yeni TTK ile tasfiye kolaylığı getirildi fakat biz yararlanamıyoruz anlamış değilim. 2008 yılında babamı kaybettim. Babamın ve annemin ortak olduğu şirketi 2009 yılında , en son 2005te beyanname verilmesi nedeniyle 2005e dönük vergi dairesi reesen terk verdi. Şimdi çıkan tasfiye kolaylığından faydalanmak istediğimizde ticaret odaları önce genel kurul toplantısı yapmayan ve sermaye artırımı yapmayan şirketlere yazı gönderilcek onlar tasfiye edilcek diyor bizim gibi vergi dairesinden kapalı olanlar 1-2 sene sonra tasfiye kolaylığına başlanılcakmış. Bu nasıl kolaylık Allah aşkına. Fikir ve yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Yeni ttk'da tasfiye kolaylığı
Kişisel olarak bu şekilde bilgi vermiş olabilirler. Eğer maddi durumunuz müsaitse bence bir mali müşavirlik firması ile görüşün ve tasfiye işinin başlatılıp sonlanması konusunda kendilerini görevli kılın. Mali müşavirler ticaret ve sanayi odalarına sürekli girip çıkan kişiler oldukları için hem tanıdık hem de işin kolaylığını bilmeleriyle alakalı olarak bu işi en kolay biçimde hallederler, ne de olsa görevleri bu.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Kişisel olarak bu şekilde bilgi vermiş olabilirler. Eğer maddi durumunuz müsaitse bence bir mali müşavirlik firması ile görüşün ve tasfiye işinin başlatılıp sonlanması konusunda kendilerini görevli kılın. Mali müşavirler ticaret ve sanayi odalarına sürekli girip çıkan kişiler oldukları için hem tanıdık hem de işin kolaylığını bilmeleriyle alakalı olarak bu işi en kolay biçimde hallederler, ne de olsa görevleri bu.
maddi durumumuz müsait değil. 2 ayrı ticaret odasına sordum aynı şeyi söylediler. şimdi tasfiye vermek istesek biz eskisi gibi tasfiye memuru atayacaz 1 sene beyanneme vercez vs.. çok saçma değilmi kolaylık tanınıyor ama hani nerde kolaylık?
1 sene önce ben eski ttk ya göre şirket tasfiye başlangıcını yaptırdım, bu senenin mayıs ayında da tasfiye sonu yapıldı ve süreç tamamlandı. Tasfiye masrafı; ticaret odası, noter harcı vs dahil yaklaşık 500 tl falan tuttu. Ben beyanname falan da vermedim. Karar defterine ortaklar kurulu kararı ile noterde şirket feshi kararı aldırdım sonrası zaten kayıt kuyudat..Yani aceleniz var ise süreci başlatın derim. Yoksa daha yeni ttk üzerinde bile bir çok değişiklik yapılıyor, kanunda belirtildiği halde uygulamaya gelince tökezlemeler devam ediyor, bu yüzden oturması zaman alabilir.