Haklısınız.En iyisi bir avukata gideyim.Teşekkürler
Printable View
Haklısınız.En iyisi bir avukata gideyim.Teşekkürler
Derdiniz tam olarak nedir? Yani ücretinizi bu 2 ay içinde HİÇ mi almadınız, yoksa bir kısım alacağınız kaldı da (Örneğin 15 günlük) işveren onu mu ödemeyeceğim diyor? Sgk'nız yapıldı mı bu 2 ay içerisinde, hiç sgk lı oldunuz mu yani? Nedir şikayetiniz tam olarak?
Ayrıca; ''.Birde ,X şirketinin bir acentesi diğer acentenin müşterisini yasak olmasına rağmen bilgisayar portföy şifresini elde edip müşteriyi ayartmak hangi suçu oluşturur.Şimdiden teşekkürler.'' işin içinde başka şeyler var sanırım. Kim yaptı, neden yaptı, zamanında NİÇİN direnmedi bu uygulamaya yada kim aracı kullanıldı, kendi menfaati de oldu mu, zarara uğrayan var mı? Gibi sorular neticesinde hiç etik olmayan bir durum ayrıca gelişmiş. Bu konuda savcılığa şikayet etmek gerekli. Suçun nevii'ni Sn.savcı belirleyecektir şikayeti müteakip. Özel konular...
Kanuni olarak 2 ay deneme süresi mevcut. Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. Yalnız maaş alacağınız var ise bunu çalışma belgesi, sgk hizmet dökümü vb gibi belgelerle kanıtlamak durumundasınız, salt tanık ifadesiyle bu mümkün olmayabilir.
Sayın cagjackal:işe girdim sigortasız ve sözleşmesiz olarak 2 ay çalıştım maaşım verilmedi sigortam zaten yapılmadı.Getirdiğim işin karının %50 sini alacağım konusunda sözlü olarak anlaştık.Belge olarak birşeyim yok,sadece işyerindeki mail adresim ve yazışmalarım,kartvizitim,işyaptığım müşteriler var.Bunlar gözönünde bulundurulmazmı.Teşekkürler
- - - Updated - - -
teşkkürler
Sözlü olarak yapılan anlaşmalar kanunu bağlamaz, o yüzden o konuda bir şey elde edemezsiniz. Sözleşmesiz zaten işe başlamamanız gerekirdi. Sigortasız çalıştırılmanın müeyyidesini sn desende_asi daha geniş izah edebilir. Mail adresiniz, yazışmalarınız, kartvizitiniz ve iş yaptığınız müşteriler (tanıklık yaparlarsa) tabiki hizmet tespit davasında işinize yarayacak hususlar. Bu durumda eğer yanılmıyorsam davayı kazanmanız durumunda 2 aylık sigortanız yatar, fakat yüzde 50 karı unutun derin.