Hakkımda açılan davalar ve bunların yaptırımları
Merhabalar
Doğabilecek yazımsal hatalardan ötürü öncelikle özür diliyorum.
Kendime ait bir iş yerim vardı, Bir süre sonra işlerim bozuldu ve ödemesini almış olduğumuz müşterilerimizin işlerini teslim edemeden iş yerini kapatmak zorunda kaldık.
Daha sonra müşterilerimizin bir kısmının ödemelerini iade ettik fakat, bir kısmına ulaşamadık. Bu ulaşamadığımız kişilerde haklı olarak hakkımızda suç duyurusunda bulundular. Bu suç duyuruları farklı tarihlerde oldu.
Bulunduğumuz ili değiştirdiğimiz için gelen mahkeme celpleri elimize ulaşmadı, Fakat bir kaç defa gbt kontrolüne takıldığımız oldu ve mahkemeye çıkarıldık, bu mahkemelerde gerekli ifadeyi verdik ama uzun bir süredir yine elimize bir celp ulaşmadı ve biz biraz korku biraz endişe ettiğimiz için kendi isteğimizle gidip kontrolde edemedik açıkcası.
Burada bilgi almaya çalıştığımız nokta; Nasıl bir yol izlemeliyiz ? Biz mağdur olan kişilerin mağduriyetlerini gidermek istiyoruz fakat bu kişiler farklı şehirlerde ve ulaşmamız açıkcası biraz zor, Bankaya gittik bu kişilere ulaşıp ödemelerini iade etmek için fakat bankadan aldığımız yanıt "müşteri bilgilerimizi hesap numarası dahil kesinlikle paylaşamıyoruz" oldu.
Bunu çıkmış olduğumuz mahkemede de dile getirdik. Burada yapmamız gereken nedir acaba ? Ve mahkemelerimiz ceza ile sonuçlansa biz bu cezayı para cezasına çevirebilirmiyiz ?
Şimdiden yorum yazan herkese çok teşekkür ediyorum.
Cevap: Hakkımda açılan davalar ve bunların yaptırımları
İkamet adresiniz güncel mi? (MERNİS) Değise, Nüfus müdürlüğünden adresinizi güncellemekle işe başlayın derim.
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
İkamet adresiniz güncel mi? (MERNİS) Değise, Nüfus müdürlüğünden adresinizi güncellemekle işe başlayın derim.
Adresim güncel değil, Açık konuşmak gerekirse son 1 yıldır sokağa çıkamaz hale geldim. Hep içimde bir tedirginlik, Sanki sokağa çıktığımda yakalanacağım gibi korkular taşıyorum. Gidip ifade vermeyede çekiniyorum ceza almaktan korktuğum için.
Kendi imkanlarımla borçlu olduğum kişilere ulaşmaya çalışıyorum, borçlarını verip şikayetlerini geri almaları için. Kaçarak büyük bir hata yapıyorum bununda farkındayım fakat çaresiz kalmış durumdayım ne yapacağımı bilemiyorum.
İlgili kişileri facebook üzerinden aramayı deneyebilrisiniz, uzlaşmak amacıyla :)
Suç duyurusunda bulunmuşlarsa dilekçelerinde adres ve tckimlik bilgileri illaki vardır. Madem iyi niyetlisiniz ve bu kişilere olan borçlarınızı ödemek istiyorsunuz, direk savcılık makamından bu bilgileri talep edebilirsiniz, savcılık bunları direk vermez belki ama muhakkak hak yerini bulsun diyerek sizleri bir araya getirebilir kanaatindeyim.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Suç duyurusunda bulunmuşlarsa dilekçelerinde adres ve tckimlik bilgileri illaki vardır. Madem iyi niyetlisiniz ve bu kişilere olan borçlarınızı ödemek istiyorsunuz, direk savcılık makamından bu bilgileri talep edebilirsiniz, savcılık bunları direk vermez belki ama muhakkak hak yerini bulsun diyerek sizleri bir araya getirebilir kanaatindeyim.
İyi niyetli olmasam buradan yardım beklemezdim öyle değil mi ?
Üzerime açılmış 6 adet dava var, Ve hepsi 6 farklı şehirden. Mahkeme bir kişiye ulaşmamı sağladı, onun haricinde tekrar gidip öğrenme şansım olmadı. Söylediğim gibi endişe ettiğim için.
Ek olarak: Bu borçlar 300-600 tl arasında değişmekte.
Alıntı:
adsmsn rumuzlu üyeden alıntı
İyi niyetli olmasam buradan yardım beklemezdim öyle değil mi ?
Üzerime açılmış 6 adet dava var, Ve hepsi 6 farklı şehirden. Mahkeme bir kişiye ulaşmamı sağladı, onun haricinde tekrar gidip öğrenme şansım olmadı. Söylediğim gibi endişe ettiğim için.
Ek olarak: Bu borçlar 300-600 tl arasında değişmekte.
İyi ya işte, bu iyi niyetinizi savcılığa da gösterin diyorum zaten ben de. Bu şekilde dağınık vaziyetteyse ya teker teker gidip davanın tarafı olduğunuzu söyleyerek dosyalara tek tek bakıp adreslerini alacaksınız, ya da bulunduğunuz yerin adliyesinden dava esas nolarına göre davacıların adres bilgilerine ulaşma imkanı olup olmadığını sorgulayacaksınız.
Yalnız tabi bu kişilere ulaşıp borcunuzu kapatırken hem ellerinden borç ilişkisinin bittiğine dair bir yazı almanız hem de davalarından feragat etmelerini sağlamanız yararınıza olur, aksi taktirde davayı devam ettirmeleri durumunda paranız havaya gidebilir.
Eğer hepsine ulaşmam çok zor, işlerimden dolayı bir yere kıpırdayamam diyorsanız, davaların sonuçlanmasını beklersiniz, elinize tebligat gelir, borcu faiziyle birlikte ilgili avukatlara ibraz edersiniz, tabi bu en tuzlu yolu olur.
Alıntı:
İyi ya işte, bu iyi niyetinizi savcılığa da gösterin diyorum zaten ben de. Bu şekilde dağınık vaziyetteyse ya teker teker gidip davanın tarafı olduğunuzu söyleyerek dosyalara tek tek bakıp adreslerini alacaksınız, ya da bulunduğunuz yerin adliyesinden dava esas nolarına göre davacıların adres bilgilerine ulaşma imkanı olup olmadığını sorgulayacaksınız.
Yalnız tabi bu kişilere ulaşıp borcunuzu kapatırken hem ellerinden borç ilişkisinin bittiğine dair bir yazı almanız hem de davalarından feragat etmelerini sağlamanız yararınıza olur, aksi taktirde davayı devam ettirmeleri durumunda paranız havaya gidebilir.
Eğer hepsine ulaşmam çok zor, işlerimden dolayı bir yere kıpırdayamam diyorsanız, davaların sonuçlanmasını beklersiniz, elinize tebligat gelir, borcu faiziyle birlikte ilgili avukatlara ibraz edersiniz, tabi bu en tuzlu yolu olur.
İşte anlatmak istediğimde tam olarak buydu :). Acaba hakkımda tutuklama kararı çıkmışmıdır ? Eğer çıktıysa ve ben tutuklanırsam arkamdan bu işlerle ilgilenecek bir kimse yok. Dolayısıyla derdimi anlatana kadar uzun bir süre cezaevinde kalabilirim.
Son sorum; Sizce tutuklama kararı çıkmış olabilirmi ? Yadah ifade vermeye gittiğimde tutuklanma riski olabilirmi ?
Şimdi ben size çıkmamıştır desem, siz de ifadeye gittiğinizde tutuklanırsanız ne olacak:) maalesef böyle bir öngörüde bulunmam hem mümkün değil hem de yanlış olur. Size tavsiyem e-devlet şifresi alın pttden, oradan dava dosyası görüntüleme bölümüne girdiğinizde hakkınızda açılmış tüm davaları hiçbir sorgulama yapmadan görebilirsiniz. Orada dosya esas numarasından, davalılara, duruşma tarihlerine ve dosyanın şu anki durumu dahil her bilgiyi görebilirsiniz. Bence bu bilgilere göre bir strateji geliştirin
Alıntı:
Şimdi ben size çıkmamıştır desem, siz de ifadeye gittiğinizde tutuklanırsanız ne olacak:) maalesef böyle bir öngörüde bulunmam hem mümkün değil hem de yanlış olur. Size tavsiyem e-devlet şifresi alın pttden, oradan dava dosyası görüntüleme bölümüne girdiğinizde hakkınızda açılmış tüm davaları hiçbir sorgulama yapmadan görebilirsiniz. Orada dosya esas numarasından, davalılara, duruşma tarihlerine ve dosyanın şu anki durumu dahil her bilgiyi görebilirsiniz. Bence bu bilgilere göre bir strateji geliştirin
Korkunun ecele de faydası yok , sokağa çıkmaya da :)
Hakkınızda açılmış 6 davanın konusu neydi?