Ben boşanmak istemiyorum ama kocam istiyor
Ben 3 senedir evliyim. Esimi evlendikten sonra Türkiyeden isvicreye getirdim. 1 sene beraber ayni evde yasadik. Sonra beni terk etti. Isvicrede Mahkemede ayrildik. Sonra ayri yasama sebebiyle, polis kocami Türkiyeye gönderdi. Türkiyede kocam siddetli gecimsizlik nedeniyle bosanma davasi acti. Ben bosanmak istemiyorum.
Ben istemedikce hakim bizi bosarmi? Bize birlesmek icin ne kadar bir süre tanir?
Herseye rahmen onu affetmeye hazirim ve tekrar birlesmek istiyorum.
Cevap: Ben boşanmak istemiyorum ama kocam istiyor
Boşanmak isteyen kim ise o dava açar.
Sizi boşaması için geçerli bir sebebi olmadıkça boşayamaz.
Evlilik kafada biter gibi sözlere katılmıyorum. Sonuçta sizinle evlenirken kafamda ben evlendim demesi yeterli olmadi gelip istedi düğün yapıldı demi her işin bir usulü vardır.
Boşanmanın da öyle kafamda bitti dedim bitmiştir o da boşanmayı kabul edecek gibi bir dayatması olamaz.
Nikahta evlenen çifte ayrı ayrı soruluyor rızası alınıyor ise boşanmada da iki tarafın da rızası tabiki önemli. Toplum da erkek kafada bitirdiyse bitmiştir gibi çok saçma bir algı var.Erkekler kusura bakmasın. Onlar bitti deyince biter onlar bitemez deyince devam eder diye bir kuram yok.
Kadın boşanmak istemiyorsa sonuna kadar mücadele edecek ve boşanmayacak.
Siz sakın olun.O davasını açsın ne gerekçesi varsa.
Siz de çekişmeli sürece geçin yani karşı dava açın boşanmayı reddedin.
- - - Updated - - -
Boşanmak isteyen kim ise o dava açar.
Sizi boşaması için geçerli bir sebebi olmadıkça boşayamaz.
Evlilik kafada biter gibi sözlere katılmıyorum. Sonuçta sizinle evlenirken kafamda ben evlendim demesi yeterli olmadi gelip istedi düğün yapıldı demi her işin bir usulü vardır.
Boşanmanın da öyle kafamda bitti dedim bitmiştir o da boşanmayı kabul edecek gibi bir dayatması olamaz.
Nikahta evlenen çifte ayrı ayrı soruluyor rızası alınıyor ise boşanmada da iki tarafın da rızası tabiki önemli. Toplum da erkek kafada bitirdiyse bitmiştir gibi çok saçma bir algı var.Erkekler kusura bakmasın. Onlar bitti deyince biter onlar bitemez deyince devam eder diye bir kuram yok.
Kadın boşanmak istemiyorsa sonuna kadar mücadele edecek ve boşanmayacak.
Siz sakın olun.O davasını açsın ne gerekçesi varsa.
Siz de çekişmeli sürece geçin yani karşı dava açın boşanmayı reddedin.