Apartman görevlisinin görevleri
Merhabalar
Ben 16 yıldır bir apartmanda görevliyim görevli olduğum binada kapıları dışarıda ayrı ayrı açılan 2 dükkan bulunmakta yani binanın girişi ile dükkanlar arası demir korkuluklarla 2'ye bölünmüş durumda.Bölünmüş yerin dükkanlar tarafını sadece dükkan sahipleri kullanıyor(Kendilerinin özel saksılarını, sandalye, masa, sattıkları eşyalar vb. şeyler koymuş durumdalar). Buranın bakımını ve temizliğinin benim tarafımdan yapılmasını istiyorlar bende cevaben "Buranın her ne kadar binanın ortak alanı olsada sizler tarafından kullanıldığı için benim sorumluluğumdan çıkmıştır." dedim. Daha sonra yöneticiye noter onaylı ihbarname çekmişler "Biz kapıcılık hizmeti alamıyoruz." diye. Yöneticide sözlü olarak bana dükkanların önünün her gün sabunlu suyla yıkanıp silinmesi ve temizlenmesi ve bakımı benim tarafımdan yapılmasını istedi bende sözlü olarak yöneticiye "Oranın sadece dükkanların sahipleri ve müşterileri tarafından kullanılıyor yani orası benim sorumluluğumda değildir." dedim.
Dükkanın önünün kaldırım taşlarıyla yapıldığını belirteyim. Sanki be bu dükkanların işçisi gibiymişim gibi davranıyorlar. Beni küçük düşürüyorlar, psikolojik baskı uyguluyorlar. Örneğin; dükkan sahibinin biri elime bez verip taşları tek tek sildirip karşımda sandalyede oturup beni izleyecekmiş gibi konuştu. Bende yöneticiye sözlü olarak aynen ilettim durumu. Beni dikkate bile almadı sözlü olarak psikolojik olarak baskıya maruz kalıyorum. 16 senedir verdiğim hizmet zoruma gidiyor. Bu durumlar karşısında ne yapmalıyım, dükkanlara ne tür hizmetim olabilir. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Saygılarımla. . .
Cevap: Apartman görevlisinin görevleri
https://www.hukuki.net/showthread.php...Ortak-Yermidir
Apartman ve site görevlileri ortak alanda hizmet vermeliler.
Ortak alan olmayan yerlerin temizlik ve bakımı o alanı kullanan kişilerin kendi sorumlulugundadır.
Ortak alan tüm maliklerin serbestçe engelsizce kullanımına açık alan demektir.
Ortak alanlara yanlış kullanımdan dolayı kirleterek zarar veren malik bireysel olarak kendisi sorumludur.
Cevap: Apartman görevlisinin görevleri
Tamamda ben bu kişileri uyardım. Anlamak istemiyorlar. Bu durumda ben ne yapabilirim bu konuda, yönetici sürekli burayı yapmalısın diye söyleniyor. Ben nasıl bu işten kurtulabilirim. İhbarname vermişler yöneticiye hizmet alamıyoruz diye ki benim hizmet verme sorumluluğum yok ?