Kapı önüne ayakkabılık yaptıran kat maliki!!!
36 dairelik bir apartmanda yöneticiyim..Daha önce genel kurulda karar almamıza ve imza karşılığı apartman kurallarını vermemize rağmen bir tane ev sahibi kapısın sol tarafındaki duvara mobilyadan ayakkabılık yaptırmış. Ortak kullanım alanı ihlali olduğu için kaldırmasını istedik ama kaldırmamakta inat ediyor..Konuyla ilgili ne yapmak gerekir.? Kime itirazda bulunmam gerekir? Ve baş vuracağım hukuki yolları da anlatırsanız sevinirim..
Cevap: Kapı önüne ayakkabılık yaptıran kat maliki!!!
Üstteki komsular merdivenleri kullanarak aşağı inerken düşmelere ve kazalara sebep olmayacak şekilde pas pas ebatlarında ve kendi kapısında olmak koşulu ile müsaadeli olmalı diye düşünüyorum.
Ayakkabılar dağınık bir şekilde kapı önlerinde duruyor ve merdiveni kullananların düşmelerine sebep oluyor bu daha tehlikeli diye düşünüyorum.
Doğru diyorsunuz ama her katta 4 daire var ama plan olarak sadece o taraftaki dairenin kapısının solunda müsait yer var. Diğer kat maliklerine haksızlık oluşturduğu için istemiyoruz..
aynı dert bizdede var.site olarak kat mülkiyetine gectik.kişi merdiven sahanlığına ayakkabılık koymuş.karşı dairede şikayetci.yönetim olarak ikazımızı yaptık.ortak kullanım alanına müdahaledir dedik ama nafile.nereye baş vuracağız.? ne yapmamız gerekiyor.lütfen acil cevap bekliyor başarılar diliyorum...