Cevap: Dolandırılma-Cayma
Sırf kuruluş yılları şerefine alakaları olmayan birine neden telefon göndermek istesinler ki. Daha öncesinde bu meblağa yakın birinin internetten aynı ürünü aldığını biliyorum, telefon yerine maketini göndermişlerdi. Bu adamların dolandırıcı olduğu besbelli. Diyelim ki ptt ye ürünü gönderdiler, sağlık sigorta poliçesi nereden gelecek, nerede sözleşme? Ortada sözleşme yok imza yok, istedikleri kadar avukatlarına ibraz etsinler.
Cevap: Dolandırılma-Cayma
Alıntı:
yusufyigit rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Hocam,
Dün Medisermed diye bir şirket tarafından cep telefonuma bir arama gerçekleşti. Aramda telesekreter İphone 4s ve 1 yıllık sağlık sigortasının referanslı müşteriler için bedelinin 219 TL olduğunu söyledi ve almak istiyorsam 1e basmamı söyledi. Ben de 1 bastım ve müşteri temsilcisi ile görüştüm kendisi kuruluş yılları şerefine böyle bir promosyon gerçekleştirdiklerini ve ptt (devlet kurumu) ile anlaşmalı olduğunu söyledi. Benden istemem dahilinde sadece ad-soyad ve tel karşılığında en yakın şubeye göndereceklerini söylediler. Ad-Soyad-Tel dışında herhangi bir bilgi vermedim. Ben de tamam dedim. Fakat anormal bir durum olduğu için internette araştırdım ve kendilerinin pek bir güvenilirliği olmadıklarını fark ettim. Bu yüzden bugün kendilerini aradım ve ürünü istemediğimi ilettim. Kendileri de durumun avukatlarına ibraz edileceğini ve artık gerekli yasal işlemin yapılacağını söylediler.
Benim bu noktadaki sorum ise;
Kendilerinin yasal yollarla bana herhangi bir sorun çıkarıp-çıkaramayacaklarıdır.
Lütfen en kısa zamanda geri dönüşüm yaparsanız sevinirim.
Saygılarımla,
Yusuf bey, geri dönüşümü maalesef ilgili kuruluşlar, fabrikalar yapıyor kusurumuza bakmayın o konuda ;)
Sorunuza gelince; bu resmen dolandırıcılık gibi görünüyor. Tük.Kor.Dair Kanun kapsamında almış olduğunuz bir üründen bile açıp kullanmadıkça 10 gün içinde koşulsuz iade, cayma hakkınız varken, sn. dolandırıcılar almadığınız bir ürün için bile korkutma metoduna girmiş gibiler, avukat namını kullanarak...
Sonuç; bu devirde kimse kimseye kuruluş yıldönümü vb. sudan sebeplerle bir tuşa tıklayarak hediye vermez! Biraz uyanık olun, ptt ye ürün filan gelirse asla teslim almayın, ptt yide tanımayın, yanından geçmeyin, telefonları reddedin, o adamları tanımayın, bir daha da muhatap filan olmayın olsun bitsin :)