Yıllardır paylaşılmayan miras
Merhaba benim bir kaç sorum olucak
Babamı 10 yıl önce kaybettik 2 amcam ve birde halam var ancak babamı kaybettikten sonra annem hiç evlenmedi ve dedem ile babaannem 5 yıl önce vefat ettiler.5 yıldır dedeme ait mallar fındık bahçeleri arsalar hiç biri bölünmedi amacamlarla aram iyi değil geçen sene bizden imza istediler fakat ben hakkım neyse onu istiyorum dedim. Fakat onlar bana miras payı vermek istemiyorlar .Şu ana ben üniversite öğrencisiyim .Bu miras her hangi bir hile yada bizim imzamız olmadan üzerlerine geçirebilirler mi ? Yada ben dedemden kalan mirası nasıl öğrenebilirim tam anlamıyla ve bu miras nasıl pay ederler .Amcamlarla yüz göz olmak istemiyorum açıkçası.Bunu hukuki yollardan pay etmek istiyorum .Ayrıca bu dava kaç yılda sonuçlanır. Cevabınızı bekliyorum.Ayrıca hukuki.net için sizlere teşekkür ediyorum.
Cevap: Yıllardır paylaşılmayan miras
Dedenizden kalan mirası soruyorsunuz sanırım. Bu durumda mirasçı siz değil anneniz oluyor. Annenizin imzası yada vekaleti olmadan yapılan her türlü işlem tesisi hükümsüzdür. Bu yüzden haberiniz olmadan böyle bir paylaşım yada mal edinimi yapılsa bile bunun hileli olduğunu öne sürerek işlemi iptal ettirme şansınız yüksek. Dedenizden kalan miras ölüm sonrasında veraset ilamı çıkarıldığında belli olmuştur. Hukuki olarak bunun pay edilmesi o zamanlardan mirasın size geçtiği kesinleştiği zaman yapılmış olması gerekirdi zaten, sanırım bu işlerle hiç uğraşılmamış ya da kanunen pay edilmiş ama sizin bilginiz yok. Bence en sağlamı bir avukata danışın, avukatınız annenizin kanunen hakkı neyse onun edinimi konusunda yardımcı olacaktır. Kanun amca dayı dinlemez, eğer sizin mirasta hakkınız var ise amcanızın izni ya da imzası gerekmez.
Teşekkür ederim.fakat dedemin vakıfdan kiralanmış bir dükkan var onun borcu var bize mahkeme kağıdı geldiğnde ben kardeşim ve annem mirascı olarak görülmekte ve birde avukat aracılığıyla mı bu vereaset işlemini gerçekleştiricem . Herhangi bir işlem yapmaya kalksa amcalarım bizim mutlaka haberimiz olur muydu peki ?
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Dedenizden kalan mirası soruyorsunuz sanırım. Bu durumda mirasçı siz değil anneniz oluyor. .
Amca ve haladan bahsedildiğine göre, mirası paylaşılacak olan dede de babanın babası oluyor.
Bu dedenin mirasçısı , anne olamaz. Mirasçısı dedenin çocukları ve hayatta olmayan çözuklarının hayatta olan çocuklarıdır(torunları)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Amca ve haladan bahsedildiğine göre, mirası paylaşılacak olan dede de babanın babası oluyor.
Bu dedenin mirasçısı , anne olamaz. Mirasçısı dedenin çocukları ve hayatta olmayan çözuklarının hayatta olan çocuklarıdır(torunları)
Evet Sn.Kırcalı haklısınız, ortada çok anne baba dede amca hala babanne olunca o hususu karıştırmışım.
Amcalarınız sizin adınıza işlem yapsa haberiniz oladabilir olmayadabilir, önemli olan sizin rızanız dışında yapılan her işlemin hükümsüz olduğudur ve siz böyle bir şeyin yapıldığını avukatınız aracılığıyla tespit ettiğiniz zaman bunu iptal etme şansınız vardır. Avukatınız gerekli yolları izleyecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
hayatta olmayan çözuklarının hayatta olan çocuklarıdır(torunları)
Çözuk ne bea?
üç kardeşin ortak olduğu hisseli arsanın 1/3 hisse sahibi bir kardeş ölmüştür. bu kardeşin mirasçısı durumunda olan (anne ve baba sağ olmamakla birlikte hisseye ortak diğer iki kardeş ile birlikte) toplam 7 kardeş bulunmaktadır. 7 kardeşten 4'ü ölen kardeşten kalan hissenin satılmasını talep etmektedir. bunun için,
1) izalei şuyu davası mı açmak gerekmektedir?
2) izalei şuyu davası açmak gerekirse tüm arsa mı satışa çıkar; yoksa yalnızca ölen kardeşin hissesi mi satılır?
3) izlenmesi gereken yol hakkında düşünce ve önerilerinizi paylaşımınız?