Kapıcı Nedeniyle Apartmana Gelen İdari Para Cezası
Şuan apartman yönetime sigortasız kapıcı çalıştırma nedeniyle,90000,00 tl tutarında idari para cezası geldi.Ben binada Şubat 2011 tarihinden beri tapu sahibiyim.Ceza ise 02.06.2007-30.06.2012 tarihleri arasını kapsıyor.Bu nedenle ben cezanın hepsinden sorumlu olmamalıyım diye düşünüyorum.
Bu nedenle ay bazında payıma düşen toplam tutar ne ise o ödemeyi banka aracılığıyla yapıp ödeme dekontunu da ssk ya durumumu anlatan bir dilekçe ekiyle bildireceğim.Bu durumu apartman yönetimine de söyleyeceğim.
Yaptığım uygulama herhangi bir yanlışlık içermekte midir.Bilginize danışmak istedim.Saygılarımla ve teşekkürlerimle
Cevap: Kapıcı Nedeniyle Apartmana Gelen İdari Para Cezası
Sorumluluğunuz satın aldığınız tarihten itibaren baslar.
Tapuya tescil tarihi sorumluluk başlangıç tarihidir.
Önceki tarihlere tekabül eden cezayı önceki malik öder.
Ayrıca yönetici kacak işçi çalıştırdığı için KMK ya göre 2500.- TL ceza ödemelidir.
Cevabınız için teşekkür ediyorum.Bugün yine bir toplantı yapıldı.Ceza tebliğ tarihi 08.10.2012 15 gün içerisinde ödenmezse %25lik indirim hakkı kayboluyor.Diğer kat malikleri üstümüzde baskı kuruyor.Bizi de mağdur edeceksiniz diye.%25 lik indirimle bana düşen toplam ceza 750 Tl diğer kat malikine ise 2100 tl düşüyor.Apartman yönetimine payıma düşen ödemedir.Yazısını ekleyerek bir gelir makbuzunu ve tapumun bir örneğini teslim edecek.Geri kalanını önceki kat malikinden isteyin diyeceğim.
Bunu yapmam yeterli olur mu?Teşekkürler.İyi akşamlar.
Apartmanın yedek parasından ödesinler.
Önceki kat malikinden de istesinler.
Siz satın alalı 2 yıl dolmadığı için önceki malikte sorumlu.
Sizin dairenizin cezasını siz de ödeyebilirsiniz satın aldığınız tarihten önceki tarihlere isabet eden cezayı önceki malikten (rücu) isteyebilirsiniz.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Saygılarımla,İyi çalışmalar.
Malesef apartman yönetimi ve komşuların baskısıyla tüm cezayı ödemek zorunda kaldım.Önceki sahiple görüştüm beni ilgilendirmez dedi.Bu şartlar altında benim bir dava dilekçesi yazmam gerekiyor sulh hukuk mahkemesine.Ama bu dava rücu mu yoksa normal alacak davası mı?Toplamda almam gereken para 2100 tl eğer bu dilekçeyi avkukata yazdırırsam ve diğer masraflarla bana kaç tl ye malolur.Yaklaşık bir fikriniz var mı?Çok teşekkürler.
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca yönetici kacak işçi çalıştırdığı için KMK ya göre 2500.- TL ceza ödemelidir.
Kendi cebinden mi?
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Siz satın alalı 2 yıl dolmadığı için önceki malikte sorumlu.
2 yıl geçseydi eski malik kurtulacaktı o zaman...
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Kendi cebinden mi?
2 yıl geçseydi eski malik kurtulacaktı o zaman...
evet kendi cebinden cünki bireysel hata.
evet eski malik 2 yil sonra sorumluluktan kurtuluyor.
Eski malik 2 yıl sonra sorumluluktan kurtulur derken bunu bizim avukat bilmiyor hangi kanunda yazdıgını belirtirmisiniz