Cevap: YaptiĞim hatalar zİncİrİ
Sn.Mehyorulmaz;
gerçekten ihmaller zinciri oluşmuş gibi. İşyerini kapattık demişsiniz, vergi dairesine bildirimde bulundunuz... Peki Aynı kapanışı Sgk müdürlüğüne'de bulundunuz mu? (Umarım bulunmuşsunuzdur, o zaman olayın seyri değişecektir.) Kayıtlı olduğunuz esnaf odasına da bulundunuz mu? Belediye'ye bulundunuz mu?
Tahmin ediyorum ki kapanış bildiriminizi Sgk'ya bildirmediniz. Primler de ödenmediği için borç kaydedildi eşinizin üzerine. Bu prim borçlarını ödemekten başka bir yolunuz maalesef yok. İtiraz edebilirsiniz elbette kuruma, ama ne için itiraz edeceksiniz? Unutulan bir kapanış bildirgesi için mi? Eğer zamanında kapanış bildirgesini vermiş olsaydınız ertesi gün eşiniz sizin üzerinizden sağlık hakkından faydalanabilecekti, hiç prim borcu olmaksızın. (Düzenli ödendiğini varsayarak iletiyorum)
Bir muhasebeciniz vardı değil mi? Muhtemelen de vardır ki, bu konularda size yol gösterici onun olması gerekirdi. Bir mali müşavirden yardım almanızı, danışmanızı öneririm. Tecrübeli ve işin erbabı bir SMMM ile ama.
Saygılar...
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Tahmin ediyorum ki kapanış bildiriminizi Sgk'ya bildirmediniz. Primler de ödenmediği için borç kaydedildi eşinizin üzerine.
Alıntı:
mehyorulmaz rumuzlu üyeden alıntı
MERHABALAR
Kendim memurum .Yaklasık 1 yıl önce eşimin isteğiyle eşimin üzerine bir dükkan açtık.Vergiye kayıt olduğu için otomatikman bağkurlu olmuş.Şimdi işyerini kapattık.vergiyi kapattık.
Benim de anladığım, SGK kaydının hiç yapılmadığı, dolayısıyla da işyerinin açıldığı günden itibaren hiç prim ödenmediğidir.
Sn.mehyorulmaz,
işyerinin faaliyette olup ta, kapanışını verdiğiniz güne kadar olan prim borçlarınızı ödemekten başka çıkar yolunuz yok ne yazık ki.
Aynen dediğiniz gibi olmuş üstadım, bende tekrar okuyunca ona ihtimal verdim...
Yani özetlersek 1 yıl ve aradan geçen haber edilme zamanı da dahil yüklü bir prim borcu oluşmuş. Ve bunları ödemekten başka çare maalesef ki yok, ilettiğiniz üzere...