Müdür Yardımcılığından İstifa
27.09.2012 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğüne müdür yardımcılığı görevinden istifa dilekçesi verdim. Dört gün sonra istifa dilekçem valilik onayı ile kabul edildi. Valilik onayı kurumuma gelmeden, onay tarafıma tebliğ edilmeden ve müdür yardımcılığından ilişkimin kesilmesi yazısı yazılmadan 02.10.2012 tarihinde istifa dilekçemin işleme konulmaması için Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe yazdım. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü istifa dilekçemin onaydan çıktığından dolayı dilekçe hakkında herhangi bir işlem yapmadıklarına dair kurumuma yazı yazıldı. Bunun için mahkemeye müracaat edebilir miyim? İzlemem gereken süreç nasıl olmalıdır? Bu mağduriyetimi nasıl giderebilirim? Lütfen acil cevap verirseniz sonradan zaman problemi ortaya çıkmasın.
Saygılarımla...
Cevap: Müdür Yardımcılığından İstifa
Böyle bir durum tanıdığım birinin başına da gelmişti.Aynen yukarıda bahsettiğiniz gibi Valilik onayı alındığı için istifayı geri alma işlemini uygulamadılar.Esasında Milli eğitim'de bununla ilgili herhangi bir mevzuat da yok.İstifa eden idarecinin istifasını geri çekme durumunda yapılacak işlem şeklinde hiçbir başlık göremedim yönetici atama yönetmeliğinde.
- - - Updated - - -
Böyle bir durum tanıdığım birinin başına da gelmişti.Aynen yukarıda bahsettiğiniz gibi Valilik onayı alındığı için istifayı geri alma işlemini uygulamadılar.Esasında Milli eğitim'de bununla ilgili herhangi bir mevzuat da yok.İstifa eden idarecinin istifasını geri çekme durumunda yapılacak işlem şeklinde hiçbir başlık göremedim yönetici atama yönetmeliğinde.
Cevap: Müdür Yardımcılığından İstifa
Onay makamından istifanın kabulü doğrultusunda karar çıktıktan sonra, istfadan vazgeçtim anlamındaki dilekçenin, bu konudaki makam onayını hükümsüz kılacağını düşünmüyorum.
- - - Updated - - -
Onay makamından istifanın kabulü doğrultusunda karar çıktıktan sonra, istfadan vazgeçtim anlamındaki dilekçenin, bu konudaki makam onayını hükümsüz kılacağını düşünmüyorum.
- - - Updated - - -