Kasten Yaralama Suçu Ama Karşılıklı
Öncelikle iyi günler , ben 3 hafta önce yoldan geçerken kavga eden 2 şahıs gördüm ve ayırmak için yanlarına gittim daha sonra şahıslardan biri beni terslemeye başladı ve bana saldırdı bende kendimi savundum . x şahsı darp raporu alarak benden şikayetçi olmak için emniyete gitmiş . benimde kollarımda çizilmeler vardı bende gittim darp raporu aldım . polisler geldi ve şikayetçi olup olmadığımı sordular olmadım karşı tarafta olmadı . Ama polis tutanak tuttu ve benim adımı yazdı ve kasten yaralama sucu yazarak savcılığa yönlendirdi . ertesi gün savcı karşısına çıktık 3 müz ayrı ayrı girdik . Daha sonra polisler karakola götürdü bizi ve savcılıktaki ifademizi imzaladıktan sonra bıraktılar . Polisin birisi bana şöyle demişti korkmana gerek yok konu kapandı herhangi bişey olmayak dedi . mahkeme filan hiçbir şey olmadı konu kapandı . ben polis olmak istiyorum bu nedenle sicilimin temiz olması gerekmekte ben pmyo ya da pomem'e başvurduğumda sicilimde veya gbtde suç olarak çıkar mı ? şikayetçi olan olmadı ama polisin tutanağa yazdığı şey '' kasten yaralama '' oldu . ben bu yüzden bi telaş içerisindeyim mahkemeye çıkmadım para cezası filan olmadı konu kapandı dediler . polis olmama bi engel var mı arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim . Şimdiden Çok Teşekkürler ....
Cevap: Kasten Yaralama Suçu Ama Karşılıklı Yardım !!!
Kaygılanmanıza neden yok.
Cevap: Kasten Yaralama Suçu Ama Karşılıklı
gbtde ya da sicilimde gözükür mü ?
Savcılık Makamı takipsizlik kararı vermiştir. İddianame düzenlemiş olsaydı Mahkeme aşaması söz konusu olurdu. Kaygınızdan kurtulun. Yazdıklarım kifayet etmiyor ise, hakkınızda açılmış ya da devam etmekte olan bir davanın var olup olmadığı ile ilgili aşağıdaki açıklamaları okuyunuz:
HAKKINIZ DA AÇILAN DAVA VAR MI?
Hakkınız da açılan dava var mı? Bunu öğrenmenin yolu oldukça basit, sadece bir kısa mesajla hakkınızda dava açılıp açılmadığını öğrenebilirsiniz.
Gündelik yaşamın zorluğu içinde yaşadığınız sorunlar mahkemeye taşınabilir. Yani biri sizi mahkemeye verebilir üstelik bundan celp gelene kadar haberiniz de olmayabilir.
4060'A MESAJ GÖNDEREREK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
Hakkınızda dava açılıp açılmadığını öğrenmenin yolu çok basit yapılacak tek işlem kimlik numaranızı yazıp 4060 a kısa mesaj göndermek cevapsa bir kaç saniye sonra gelen mesajda.
Verilen hizmet bununla da sınırlı değil yürütülen davanın seyri, duruşma tarihleri, de aynı yolla size ulaşıyor.
Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin (UYAP) mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemi'yle ( http://www.uyap.gov.tr/sms/smsbilgi.html ) avukatlar ve vatandaşlar; dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgileri adliyeye gitmeden cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla öğrenebilmekteler. Bütün vatandaşlarımıza açık olan sistem sayesinde (FİRMA'nın standart SMS tarifesi üzerinden 7 SMS/14 kontör ücret karşılığında dava bilgileri, dosya aşamalarını öğrenilebiliyor. ( http://www.uyap.gov.tr/sms/ucretlendirme.html )
UYAP SMS Bilgi Sistemi; mahkemeler, Cumhuriyet savcılıkları ve icra daireleri gibi adli birimlerce gerçekleştirilen ve taraflara iletilmesi gereken bilgi, veri ve duyuruların GSM Operatörleri aracılığıyla avukatlara ve ilgili kişilere SMS yolu ile sunulmasını amaçlamaktadır. Bu sistem sayesinde, adli makamlardaki yetkililer, UYAP portalları üzerinden işlemlerini onayladıkları anda otomatik olarak ilgili kişilere SMS gönderilmektedir.
TATSIZ SÜPRİZLERLE KARŞILAŞMAYIN
Artık adli işlemlerinizde zaman, para, emek harcamaya son;
İstediğiniz bilgiye her an her yerden bir kısa mesajla ulaşabilirsiniz.
“TCKİMLİKNO ABONE” yazarak 4060'a gönderin.,
(örnek mesaj: 11111111111 ABONE)
Hakkınızda bir dava açılırsa ya da devam eden mevcut davanızda ki gelişmeler anında cebinize gelsin.
Adalet Bakanlığının başlattığı Ulusal Yargı Ağı Projesi kapsamında hakkınızda açılan davaları, hakkınızda görülen davaların sonucu ile ilgili bilgiler her an öğrenme şanısınız doğuyor. UYAP ile avukatlar ve vatandaşlar adliyeye gitmek için yol masrafı, bu işe enerji ve zaman harcamadan bir SMS ile öğrenebilecek. Kırtasiye, posta masrafı, zaman ve iş gücü tasarrufu da bu sayede sağlanmış olacak. www.uyap.gov.tr/sms adresinden konuyla ilgili merak ettiğiniz bütün bilgilere ulaşabilirisniz.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
kimlik numaranızı yazıp 4060 a kısa mesaj göndermek
Yani her isteyen, TC kimlik numarasını bildiği herhangi bir kişi hakkında açılmış dava olup olmadığını öğrenebilir.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Yani her isteyen, TC kimlik numarasını bildiği herhangi bir kişi hakkında açılmış dava olup olmadığını öğrenebilir.
:alalaBu kadar basit olmamalı ek bir güvenlik önlemi vs alınmamış ise hiç hoş bir uygulama değil bu!
benden şikayetçi olan olmadı bende kimseden olmadım . konu kapandı şuan ama benim gbt ya da sicilimde gözükür mü onu merak ediyorum . polis olmama engel midir ? yardımcı olursanız sevinirim ....
Sicilinize işlemez. Tabi ki kayıtlarda bulunacaktır, ancak sicilinde suç teşkil etmesi için suçun mahkemece tespit edilmiş olması gerekir. Kaldı ki sizin durumunuz soruşturma aşamasını geçememiş ve de savcının takipsizliği ile kapatılmıştır. Düzeltmek isterim ki suç kasten yaralama değil, basit tıbbi müdahaleyi gerektiren kasten yaralamadır. Ayrıca dava görülse bile sizin açınızdan hukuka uygunluk (meşru müdafa) mevcuttur. GBT' nizde de çıkmayacağından emin olabilirsiniz. Korktuğunuz gibi olsaydı kimse hakkını aramaz, kimse polis olamazdı...
Herşey İçin Hepinize Çok Teşekkür Ederim ...
- - - Updated - - -
Herşey İçin Çok Teşekkür Ederim ...