Cevap: Sözleşme bölünebilir mi?
Sahtekarlara bak ya:)Sözleşmenin süre ve fesih kısmında herhangi bir cayma bedeline rastlayamadım, eğer bu sözleşmeden başka bir sözleşme veyahut taahhütname imzalamadıysanız hakkınızı arayın derim. Eğer bu bedeli sizden dsmart bayisi talep ettiyse bence müşteri hizmetleriyle konuşun hatta bir de ilgili kanun maddesini ekleyerek dilekçe yazın ve faks çekin genel müdürlüğe. Bir sonuç alamazsanız hakem heyetine götürün, sonuçta cayma bedeli sözleşmede belirtilmemiş, kazanma ihtimaliniz yüksek ama durumu genel müdürlüğe bildirin, yasal yollara başvuracağınızı belirtin, bence uğraşmazlar fesih talebinizi kabul ederler. Bu arada dsmart ve internet hizmeti maddeleri ayrı sözleşme maddeleri değil, rakamlar birbirini takip ediyor.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Sahtekarlara bak ya:)Sözleşmenin süre ve fesih kısmında herhangi bir cayma bedeline rastlayamadım, eğer bu sözleşmeden başka bir sözleşme veyahut taahhütname imzalamadıysanız hakkınızı arayın derim. Eğer bu bedeli sizden dsmart bayisi talep ettiyse bence müşteri hizmetleriyle konuşun hatta bir de ilgili kanun maddesini ekleyerek dilekçe yazın ve faks çekin genel müdürlüğe. Bir sonuç alamazsanız hakem heyetine götürün, sonuçta cayma bedeli sözleşmede belirtilmemiş, kazanma ihtimaliniz yüksek ama durumu genel müdürlüğe bildirin, yasal yollara başvuracağınızı belirtin, bence uğraşmazlar fesih talebinizi kabul ederler. Bu arada dsmart ve internet hizmeti maddeleri ayrı sözleşme maddeleri değil, rakamlar birbirini takip ediyor.
-Evet sözleşmede cayma bedeli yazmıyor.Müşteri hizmetlerine sordum ilk cevaplayan 240TL dedi,bugün aradım sorum 263TL dediler.
-Kendilerine cayma bedelini neye dayandırdıklarını sorduğumda bunu söyleyemeyeceklerini ancak bedeli ödemeyi kabul ettiğimde fatura gönderileceğini söylediler.
-Dilekçemde bedelsiz olarak sözleşmenin feshini talep ediyorum dersem yinede bana cayma bedeli gönderirler mi?Ben her aradığımda bu yaptıkları işlemin dolandırıcılık olduğunu söylüyorum ama müşteri hizmetlerinin umurunda değilsiniz adamlar kendilerini hukuk üstü bir kurum zannediyorlar.
-İşin tuhafı ben d-smart +internet abonesi olmak istiyorum.Yapamadıklarından dolayı internet başvurumu iptal ediyorlar ve beni d-smart paketinin 2 yıl tahattütlü üyesi yapıyorlar.
-Aynı benim durumumda olan çok insan var(Bakınız;sikayetvar.com) eğer konu hakkında bilgisi ve ya tecrübesi olan varsa lütfen benimle iletişime geçsin.
İki yıl taahhütlü üyesi yaptılar demişsiniz. Bu sözleşmede bir süreç belirtilmemiş. Siz başka bir taahhütname imzalamış olmayasınız. Ya da sizi telefonla arayıp iki yıl taahhütlü şöyle bir kampanyamız var deyip sizden sözlü onay da almış olabilirler. Gerçi bu durumda bile size eğer taahhüt süresi içerisinde cayarsanız şu bedeli ödersiniz bilgisini de vermiş olmaları gerekirdi. Şayet başka bir taahhütname imzalamışsanız ve bunun üzerinde cezai şart olarak şu kadar bedel ödeyeceğiniz yazıyor ve sizde bunu imzalamışsanız bu bedeli ödemeniz gerekebilir. Aksi taktirde kanuni yollara başvurmanızda yarar var.
Örneğin, geçenlerde digiturkteki 5 senelik paket üyeliğimi iptal ettim. Telefonla direk müşteri hizmetlerinden iptal ettirdim, arkasından da digikutuyu kartı kumandayı hdmı kabloyu gidip bayiye teslim ettim olay kapandı. Sadece geçmiş aya ait faturayı tahsil ettiler o kadar.