Resmi belgede sahtecilikten hakkımda dava açılmış sanık olarak yargılacağım
engellilere tanınan hak kapsamında gümrük ve ticaret bakanlığın dan engelli raporum ile yurt dışından araç getirme izin belgesi aldım 2009 yılında
bu belgeyi aldıktan sonra almanyadan araç getiren bir kişi ile anlaşıp aracımı getittirdim aracın satın alınması yurda girişi ve gümrük ticaret bakanlığındaki bütün resmi işlemleri için getiren kişilere vekalet verdim
aracım türkiyeye geldi bütün gümrükleme işlemleri halledildi trafiğe çıkış şehadetnamesi verildi
bu şehadetname ile trafikten ruhsatımı plakamı aldım ve aracımı 3,5 yıldır kullanıyorum
araç benim üzerime ruhsatı benim üzerime ve aracı ben kendim kullanıyorum kendi ikametimde duruyor araç
gümrük ten memurlar bunuda incelemeye geldiler ve aracı adresimde ve kendi kullanımımda olup olmadığına baktılar rapor tuttular.
7-8 ay önce gümrük ve ticaret bakanlığından çağrıldım ve savcı adına ifadeni alıyoruz denilerek ifademi aldılar ve imzalattılar savcı gerekli görürse dava açılacak dediler ve şimdi hakkımda dava açılmış resmi belgede sahtecilik ten sanık olarak yargılacağım
sanık olarak yargılananlar arasında ben ve vekalette ismi olan kişiler var
ben sadece vekalet verdim aracımın alınıp resmi işlemlerinin halledilmesi için vekalet verdiğim kişiler kötü niyetli kişilerse sahtecilik yapmışlarsa ortada bir suç varsa ben bundan zarar görurmuyum bende ceza alırmıyım bu kişilerin hiçbirini tanımam sadece aracı getiren kişi ile muattap oldum para ver noterden vekalet vermek için
olayın özünü bana gümrükte ifademi alan memurların anlattıklarına göre
gümrük baş müfettişi inceleme yaparken o tarihte araç almanyadan alındıgı tarihte kesilen faturanın kesildiği şirket o tarihte yokmuş almanyada öyle bir şirket ,baş müfettiş bunu almanya ile yaptığı yazışmalarda tespit etmiş ve savcıya bildirmiş ,savcıda gerekli görduki dava açtı
25.12.2012 de ilk duruşma olucak
şimdi bundan sonra benim ne yapmam lazım avukat tutmalımıyım herhangi bir olumsuz durumla karşılaşırmıyım bu suçun cezası nedir, hapis cezası filan çıkarmı,devlet memuruyum mahkemenin olumsuz sonucuna göre bundan zarar görürmüyüm,bende burada mağdur olan biri olarak dava açabilirmiyim vekalet verdiğim kişilere veya gümrük müdürlüğüne o zaman evrakları incelemede bir suistimal varmı görevi kötüye kullanma burada ben mağdur oldum ama sanık olarak yargılanıyorum, avukat bir arkadaşdan yorum bekliyorum teşekürler.