-
5 sene içinde
tehdit ve küfür hakaretten dolayı mahkemeye çıktım şikayetçi olan kişi şikayetini geri almadı 18 yasından küçük olduğum için ceza vermedi hakim ama 5 sene içinde birşey olursa kötü olur dedi bana para cezası filan gelicekmi ve dosyam filan kapandımı suan bu sicilime işledimi beni bilgilendirirsenız sevınırım
-
Cevap: 5 sene içinde
Size ceza verilmiş ama "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" na karar verilmiş.
Yani "ceza" ödemeyeceksiniz.
Ancak şimdi karşı taraf manevi tazminat davası açabilir. Eğer bu davayı kazanırsa (ki anladığım kadarı ile ceza davası HAGB olsa da aleyhinizde sonuçlandığı için kazanma şansı yüksek) sizden tazminat alabilir.
Ancak bu anlattıklarım, 18 yaşını doldurmuş olsaydınız geçerli. Yaşınızın bunda nasıl bir etkisi olacak bilmiyorum.
-
herhangi bi tazminat davası açmicana eminim bana ders olsun diye sikayetini geri almadı . teşekkr ederm
-
Kararı okudunuz mu bilmiyorum. Kararda ceza değil ama, yargılama giderleri ile ilgili bir şey olma ihtimali de var sanırım.
-
hayır okumadım nereden oğrenebilirim bunu bide benim evime posta olarakmı gelicek .
-
Mal müdürlüğünden verdiğiniz adrese Mahkeme masraflarınla ilgili tebligat gelir.Mahkeme kararını ,duruşmanın yapıldığı sulh cezadan isteyebilirsin.(kaleminden).