Cevap: Aday memurluk ceza
Burada bulundurduğunuz miktardan yola çıkarak, kullanmak içinse adli yargıda bir şey çıkamaz yok satmak içinse cezası ağırdır. Ayrıca ilgili idare sağlık müdürlüğü vs. idari soruşturma başlattı mı?
- - - Updated - - -
Burada bulundurduğunuz miktardan yola çıkarak, kullanmak içinse adli yargıda bir şey çıkamaz yok satmak içinse cezası ağırdır. Ayrıca ilgili idare sağlık müdürlüğü vs. idari soruşturma başlattı mı?
Kullanmak içinse yani kullanmamakla birlikte bulundurmakta buna dahil adli yargıda bir şey çıkamaz. Bunu şunun için söylüyorum kanunun ilgili maddesi (TCK 191) öncelikle kullananları topluma kazandırmak için hareket ediyor. Yok, satmak içinse (TCK 188)cezası ağırdır. Ayrıca ilgili idare sağlık müdürlüğü vs. idari soruşturma başlattı mı? Başlattı ve bu soruşturma sonucunda idari ceza alırsanız ve türü ne olursa olsun(uyarma-kınama ve daha ağır) hiç fark etmez aday memur olduğunuz için aşağıdaki hüküm uygulanır. (Maalesef aşağıdaki hüküm: 25/02/2011 tarihinde yürürlüğe giren 6111 sayılı torba kanunun 117. Maddesi ile getirilmiştir.) Daha önce aday memurlar için böyle bir hüküm yoktu.
657 sayılı DMK
ADAYLIK SÜRESİ SONUNDA BAŞARISIZLIK:
Madde 57 - (Değişik madde: 12/05/1982 - 2670/22 md.)
Adaylık süresi içinde disiplin cezası almış olanların disiplin amirlerinin teklifi* ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir. İlişkileri kesilenler ilgili kurumlarca derhal Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.
Adaylık devresi içinde veya sonunda, 56 ncı ve bu madde hükümlerine göre ilişikleri kesilenler (sağlık nedenleri hariç) 3 yıl süre ile Devlet memurluğuna alınmazlar.
Hemen şu sorular akla gelir:
İdare yaptığı soruşturmada mahkemenin bitmesini bekler mi?
-Hayır beklemez.
İdare ceza verir mahkemeden beraat edersem n’olur?
-İdarenin kendisinin tetkik ettiği bir hususta mahkeme kararları bağlayıcı değildir.
Ne yapmam lazım?
-Beraat kararınızla idare mahkemesine gidersiniz. Kazansanız dahi Danıştay da şansınız yoktur.
İdarenin tetkiki temiz olup adli mahkemede ceza alırsam n’olur?
-1 yılın altında ise cezaevi dönüşü göreve devam edersiniz. 1 yılın üstündeyse görevden el çektirilirsiniz.
1 yılın üstünde olursa ne yaparım?
-İnfazın bitiminden 3 yıl sonra yasaklanmış hakların iadesi davasıyla memnu hakları alarak tekrar memuriyet niteliklerine haiz olursunuz. Tekrar seçme sınavıyla birlikte dönmenize engel olmamakla birlikte idareye başvurunuz sırasında onların sizi göreve almasında takdir yetkisi vardır.
idare de herhangi bir sorusturma veya baska bı durum su an soz konusu degıl.yanı hastane yonetımının bu olayla ılgılı herhangı bır bılgısı yok.dedıgım gıbı karakolda ıfade verdım yapılan resmı ıslem sadece bundan ıbaret.
- - - Updated - - -
idare de herhangi bir sorusturma veya baska bı durum su an soz konusu degıl.yanı hastane yonetımının bu olayla ılgılı herhangı bır bılgısı yok.dedıgım gıbı karakolda ıfade verdım yapılan resmı ıslem sadece bundan ıbaret.
- - - Updated - - -
Uyuşturucu maddeyi görev mahallinde bulundurmadığınızı anlıyorum yani suç isnadı görev mahellinin dışında. Ondan dolayı idare soruşturma açmamıştır. Ancak kovuşturma sonucu ceza alırsanız idare harekete geçer ve 657 sayılı DMK 48. madde hükümlerine göre hareket eder.
- - - Updated - - -
Uyuşturucu maddeyi görev mahallinde bulundurmadığınızı anlıyorum yani suç isnadı görev mahellinin dışında. Ondan dolayı idare soruşturma açmamıştır. Ancak kovuşturma sonucu ceza alırsanız idare harekete geçer ve 657 sayılı DMK 48. madde hükümlerine göre hareket eder.