Davalının Delili Yürürlükten Kaldırılmış.
İyi günler,
televizyonumla ilgili, tüketici hakem heyetini kazandıktan sonra açtığım davada davalının savunma olarak sunduğu iso standardının 2010 yılında yürürlükten kaldırıldığını gördüm. TSE sitesinde de bu açıkça yazılmakta. Savunmaya cevap yazacak yasal süre doldu, hatta çarşamba duruşma var.
Duruşmada bu yürürlükten kaldırılma hususunu açabilirim değil mi? Bu konuda geç kalmış sayılmam umarım. Daha önce hiç duruşmaya çıkmadığım için ne yapacağımı çok bilmiyorum.
Cevap: Davalının Delili Yürürlükten Kaldırılmış.
Merhaba,
Davanın halli için uygulanması gereken hukukun tespiti hakime verilmiş bir görevdir. Sizin belirttiğiniz husus da davanın halli için uygulanacak hukukun çerçevesine ilişkin olduğundan, bence, rahatlıkla bu konuyu gündeme getirebilirsiniz. Saygılarımla,
- - - Updated - - -
Merhaba,
Davanın halli için uygulanması gereken hukukun tespiti hakime verilmiş bir görevdir. Sizin belirttiğiniz husus da davanın halli için uygulanacak hukukun çerçevesine ilişkin olduğundan, bence, rahatlıkla bu konuyu gündeme getirebilirsiniz. Saygılarımla,
iso standardının yururlukten kaldırılmış olması neyi değiştirir ki? konuyla ve davayla bir ilgisi yok.
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
iso standardının yururlukten kaldırılmış olması neyi değiştirir ki? konuyla ve davayla bir ilgisi yok.
Sn Freelander2 cevabınızı çok geç gördüm. 2010'da iptal edilmiş bir teknik standardın 2012de açılan bir davada delil olarak sunulmasının konuyla veya davayla neden ilgisi olmasın? Davalının savunmasını dayadığı yegane teknik gerekçeden bahsediyoruz.
iso kaliye standardı , televizyonun bu standartta olması veya olmaması önemsiz birşey.
davaylada ilgisi yok, karşı tarafın avukatı da saçmalamış...
siz savunmaada kullanın bu bilgiyi, ama davanın yonuyle bi alakası olmaz diye yazmıştım.
çok teşekkürler.
televizyon üreticileri, tv'de ölü piksellerin bulunması durumunda "dünyada bu böyle" demek için iso standartlarını örnek gösterebiliyor. davayı kazandım ama firma temyiz için başvurdu. hayırlısı diyelim.