Sabah 9-10 arası elektrik süpürgesi çalıştırılması
Merhabalar,
Eşim sabahları en erken 9-10 arası elektrik süpürgesi çalıştırıyor. Alt komşularımız ise bu durumdan oldukça şikayetçi.
Yönetici yoluyla, telefon ile şikayetlerini ilettiler ve dava açacaklarını belirtiyorlar. Apartmanda bir kaç komşuyla konuşmuş eşim ve hepsi elektrik süpürgesini 8-9 arasında çalıştırdıklarını söylemiş.
Bana kalırsa da hafta içi 9-10 makul bir saat gibi duruyor elektrik süpürgesi için. Komşumuz bu konuda dava açabilir mi? Dava açtığı takdirde haklı çıkabilir mi? Görüşlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Sabah 9-10 arası elektrik süpürgesi çalıştırılması
Apartmanlarda temizlik gün ve saatleri tespit ediliyor ama süpürgeyi her an kullanma ihtiyacı doğabilir.Dava ederse mahkeme belli gün ve saatleri tespit edermi bilemiyorum...
benzer davalara bakmak lazım...
Ev hanımı, okulu olmayan öğrenci, emekli, izinde veya tatilde olan insanlar genelde öğlene kadar uyurlar. Şahsen ben de durşmam randevum yoksa uyurum, o saatlerde elektrik süpürgesi veya benzeri gürültü çıkaran aletleri çalıştırmamak bence daha doğru bir davranış olur.
Hiç bu tarz bir dava konusu görmedim rastlamadım. Dava açılsa nasıl ispatlanacak saatler? Bilirkişi gizliden gelip nöbet mi tutacak, yoksa eve gizli kamera mı konacak?
Bu gibi problemler genelde komşular arası anlaşmayla giderilir. Mesela makinanızı öğle saatlerinde çalıştırın, komşunuzun tepkisini bu şekilde ölçebilirsiniz. Ben şahsen açacağı davadan bir şey çıkacağını zannetmiyorum ama ağzınızın tadı bozulur, sonuçta her gün yüz yüze geleceğiniz insanlar.
Sabah saat 8.00 den 12.00 ye kadar ve 13.00 den aksam 20.00 ye kadar süpürge yapılabilir.
TV sesi ise aksam 20.00 den sonra komşuları rahatsız etmemeli.
Gece saat 23.00 den sonra sabah saat 8.00 e kadar uyku saati komsular kesinlikle rahatsız edilmemeli.
Bu kurallara uymayanlar kabahatler kanununa göre cezalandırılır.
Bu kurallar Apartman ve sitelerin tapu dairesindeki yönetim planında yazılıdır.
12:00-13:00 arası yasak olması çok ilginç geldi.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
12:00-13:00 arası yasak olması çok ilginç geldi.
ögle yemek ve istirahat vakti.
Konu sahibini istisna ediyorum. Mahkemeler diyalog eksikliği nedenli o kadar çok çatışmaya şahit olmuştur ki. Bazen insan içinde kurar ve kurgusuna kendini inandırır. Çok katlı yapılarda en azından bayramdan bayrama ve hatta toplu buluşma alanlarında bile olsa komşular bir araya gelmeli ve birlikte vakit geçirmelilerdir.
Konutlarda öğle yemeği ve istirahat saatlerini belirleyen yasal bir düzenleme mi var?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Konutlarda öğle yemeği ve istirahat saatlerini belirleyen yasal bir düzenleme mi var?
Sayın Hakkaniyetli Yönetim Planlarındaki teamüllerden bahsediyor sanırım, ama ben de pek anlamadım, açıklık getirilirse öğrenmiş oluruz.