Nafaka icra takibi hakkında yardım
2011 yılında sonuçlanan boşanma davasından bugüne nafaka ödüyorum..şimdiye kadar kendi hesabına bankamatikten ödüyordum..bu eylül ayında eft yaptım ilk kez..maalesef eftnin geri geldğini gelen icra ile öğrendim...10 günlük gecikmeden icra geldi...eylül ayınınkini icra dosyasına yatırdım..sormak istediğim:
1-10 gün içinde icraya verilmem nasıl mümkün
2-bundan sonra ilgili hesaba mı yoksa icra dosyasına mı yatırmalıyım
3-icra dosya masrafı bana mı ait
lütfen yardımcı olun çok mağdurum
Cevap: nafaka icra takibi hakkında yardım
Hukukçu değilim. Başıma geldi sadece.
1- Nafaka borçları aciliyet kazanan borçlar. Sonuçta mümkün olduğu için icraya verilmişsiniz.
2- İcra dosyası kapanan kadar icra dairesi hesabına yatıracaksınız. Banka dekontunuza, icra dosyasının numarasını, borcun mahiyetini "nafaka ödemesi" vb gibi, ödediğiniz kişinin ismini ve mümkünse tc kimlik numarasını yazdırın. Yoksa binlerce icra dosyası arasında sıkıntı yaratır. Daireden size bilgi vereceklerdir zaten. Peşinen daireye de yatırabilirsiniz.
3- İcra dosyası masrafını bilmiyorum ama icra dairesinin hesabına para yatıracak olursanız yatırdığınız para gün itibariyle 37 lira fazla olmalı ödediğiniz nafakadan. masraftan kastınız oysa o kısmı size ait. miktarı daireden size söyleyeceklerdir.
Siz yine de verdiğim bilgileri teyit ettirin.
Allah kolaylık versin.
Cevap: nafaka icra takibi hakkında yardım
peşinen ödemek ne demek..ayrıca şunu sormak istiyorum icra dosyasına ayın herhangi bir günü yatırılabilir miyim