Eski erkek arkadaşım fotoğraflarımı yeni nişanlıma vermiş ne yapabilirim
eski erkek arkadaşımın çekmiş olduğu özel fotoğraf ve videolar vardı kendi isteğimle çektirmiştim beraber çekmiştik ama daha sonra ayrıldık şimdi bunları evleneceğim kişiye göstermiş bu bir suçmudur ne yapmak gerekir ne gibi bir ceza alır yardım ederseniz sevinirim
Cevap: eski erkek arkadaşım fotoğraflarımı yeni nişanlıma vermiş ne yapabilirim
Medeni Kanun
Madde 24.- Hukuka aykırı olarak kişilik hakkına saldırılan kimse, hâkimden, saldırıda bulunanlara karşı korunmasını isteyebilir.
Kişilik hakkı zedelenen kimsenin rızası, daha üstün nitelikte özel veya kamusal yarar ya da kanunun verdiği yetkinin kullanılması sebeplerinden biriyle haklı kılınmadıkça, kişilik haklarına yapılan her saldırı hukuka aykırıdır.
Madde 25.- Davacı, hâkimden saldırı tehlikesinin önlenmesini, sürmekte olan saldırıya son verilmesini, sona ermiş olsa bile etkileri devam eden saldırının hukuka aykırılığının tespitini isteyebilir.
Davacı bunlarla birlikte, düzeltmenin veya kararın üçüncü kişilere bildirilmesi ya da yayımlanması isteminde de bulunabilir.
Davacının, maddî ve manevî tazminat istemleri ile hukuka aykırı saldırı dolayısıyla elde edilmiş olan kazancın vekâletsiz iş görme hükümlerine göre kendisine verilmesine ilişkin istemde bulunma hakkı saklıdır.
.
Alıntı:
cranberries666 rumuzlu üyeden alıntı
eski erkek arkadaşımın çekmiş olduğu özel fotoğraf ve videolar vardı kendi isteğimle çektirmiştim beraber çekmiştik ama daha sonra ayrıldık şimdi bunları evleneceğim kişiye göstermiş bu bir suçmudur ne yapmak gerekir ne gibi bir ceza alır yardım ederseniz sevinirim
Bu kızlar niçin hiç ''Sonrasını'' düşünmez merak ediyorum... Kanmayın be kardeşim öyle herşeye... Adamın (Tabi adam denirse bunu yapan bir şahsa) yaptığı tartışılmaz bir alçaklık, etik olarak kabul edilemez! :k
Özetle; Özel hayatın gizliliğini ihlal'den dolayı Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunabilirsin. Tazminat davası açılabilir mi, o konuda fikir sahibi değilim, ama değerli avukatlar zaman bulduklarında detaylı bilgiler verebilir belki.
Gerçekten üzücü bir vak'a, geçmiş olsun diyorum. Umarım olaylar rezalet boyutuna gelmeden hallolur.
TCK MADDE 134. (2) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.
Şikayetçi olabilirsiniz. Görüntüleri nasıl aktarmış, evleneceğiniz kişiye nasıl göstermiş?