Denetimli serbestlikten nasıl yararlanırız?
Merhaba,
2007 yılında kardeşim bir arkadaŞıyla kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırıcılıktan 3 yıl 6 ay 10 gün hapis cezası ve 16 şar milyar adli para cezası aldılar ve dosya Yargıtay'a gitti. Dosyayı ineternetten takip ediyorduk ve incelemede yazıyor. Daha önce arşivde yazıyordu. 1 aya kadar gelir dosya sonucu büyük ihtimal. İkisi de bayan. birisi evlendi ve 1 yaşında çocuğu var.Dosya onanıp gelse denetimli serbestlikten yararlanırlar mı? 0-6 yaş grubu çocuğu olanlar cezaları 2 yıl ve altındaysa denetimli serbestlik diyor.Aldıkları cezanın 2 yıl 3 ayını yatacaklar. İkisi de denetimli serbestlikten nasıl yararlanır sorum bu? rica etsem cevaplar mısınız? Birde korktuğumuz bir şey var dosya aleyhimize bozulabilir mi?
Cevap: Denetimli serbestlikten nasıl yararlanırız?
Dosya gelince olayın sonucunu bura yaz ne karar çıkacak merak ettim,
Sorumun cevabını bilen var mı acaba?
Şu an ki denetimli yasaya göre kişinin açık cezaevinde 6 ay yatması gerekiyor.Açık cezaevi hakkını kazanması içinde cezasının 5 te 1 ini kapalıda yatmış olması gerekiyor 42 ay 10 gün cezası var yani 8 ay 15 gün civarında kapalıda yatıcak sonra açık hakkını kazandıktan sonra açıktada 6 ay yatması gerekiyor sonuç olarak 14-15 ay yattıktan sonra denetimliden faydalanıp çıkabilir.Bu durumda zaten çocuğunun olması bir fark oluşturmuyor.27ay yatarı var ise mecburi yatacağı süre düşüldükten sonra zaten 1 yıl yatarı kalıyor bu durumdada denetimliden doğal olarak faydalanır.
Cevabınız için teşekkür ederim. 2 Yıl veya 2 yılın altındaysa ceza hemen yararlanıyor diye biliyordum 0-6 yaş grubu çocuğu olanlar. Çocuğu olmayan da cezasını dediğiniz gibi açıkta 6 ay tamamlamış olacak. böyle değil mi yanlış mı biliyorum. Ayrıca 16 şar mılyar para cezasını nasıl takside böldürüz?
Rica ederim..Sonuç olarak şuan için bir takım değişiklikler olabilme ihtimali var 3.yargı paketinde yer alan basın yoluyla işlenmiş suçlarda üst sınırı 5 yıl ve altı olan ceza alan kişiler affa uğradı.Ve bunun içinde CHP eşitlik ilkesine ayrı olduğundan aym ne başvurarak düzeltme istedi.Yani sadece basın yoluyla işlenmiş değil tüm suçlar için uygulanmalı olarak değiştirilmesi gerktiğini. vs..Eğer kardeşinizin aldığı cezada üst sınırı 5 yıl altıysa bu ihtimalde olabilir.Ama şuan için sadece muallakta olan bi durum.Para cezası konusunda bir bilgim yok maalesef.
nitelikli dolandırıcılıktan yargılandılar. 8 yıldan yargılandılar.3 yıl 6 ay 10 gün ceza kesildi.Zannedersem üst sınır 8 yıl olmuş oluyor bu durumda :(
Bugün avk. dolandırıcılık suçlarında cezasının bitimine 1 yıl kala acığa gıder 6 ay acıkta yatar ve cıkar dedi... Ben 8 ay yatmayacak mı kapalı da dedım 5 te 1 dedim dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarında bu şekilde değil dedi. ağır ceza avukatıydı. En kesin cevap nedir?Kafam karıştı.